Кирил Петков заведе дело срещу Бойко Борисов за клевета. Искът е за половин милион лева

Кирил Петков заведе дело срещу Бойко Борисов за клевета. Искът е за половин милион лева - картинка 1

Бившият премиер съди Борисов за думите му, че задно с Василев били взели пари от посредници и че са взели комисиони от газови доставки

Бившият премиер и съпредседател на "Продължаваме промяната" заведе дело за клевета срещу лидера на ГЕРБ Бойкко Борисов. Искът е в размер на половин милион лева. Новината съобщи самият той на излизане от Софийската районна прокуратура.

Петков заяви, че Борисов вече е бил осъждан за клевета и добави:

"Омръзна ми да слушам всичките му лъжи за посредници, комисиони, за всякакви клевети, каквито той непрекъснато говори навсякъде. Време е да спрем тези стари лъжци с техните мутренски похвати", каза той.

Бившият премиер уточни, че съди Борисов за думите му, че Петков и Василев били взели пари от посредници и че са взели комисиони. Добави и че цената на газа, която правителството е плащало до неговата смяна от служебния кабинет в началото на август, е била под 30 долара на европейския пазар.

Петков се зарече да доведе делото докрай и Бойко Борисов да бъде осъден.

От началото на седмицата ГЕРБ даде две извънредни пресконференции, в които отправи редица обвинения към "Продължаваме промяната". След като вчера Борисов заяви, че наследникът му като редовен министър-председател е нарушил закона, не подписвайки договора за седемте танкера втечнен газ от САЩ, както и не намирайки слотове за тяхното разтоварване, днес Делян Добрев от ГЕРБ за пореден път обвини правителството "Петков", че докато се борело за прекъсване на връзките с руската компания "Газпром", всъщност е купувало природен газ от нея чрез посредници и на по-висока цена. Тази теза ГЕРБ лансираха още в началото на май месец като тогава вместо сега посочваната румънска компания WIEE, сочеха за посредник "МЕТ енерджи трейдинг България", което е част от швейцарската група MET - близка до "Газпром" компания с унгарски корени, швейцарска регистрация и бизнес в Югоизточна Европа.

Кирил Петков коментира и новината от деня, че Административният съд в София обяви ареста на лидера на ГЕРБ за незаконен. По думите на Петков арестът на Борисов бил само първата стъпка, която "Продължаваме промяната" щели да довършат след 2 октомври. В предизборен тон той посочи,като приоритет на формацията реформата в антикпорупционната комисия и увеличението на доходите на българите.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове