Домашна кухня: Пържоли с гъби и сметана

Домашна кухня: Пържоли с гъби и сметана - картинка 1

"Ето ги и моите пържоли. Искам да ви кажа че станаха пре-въз-хо-дни! Ометохме ги за секунди"

Снимка: Надежда Методиева@Facebook

Класически съботен обяд - ястие, което всеки ще оцени!

Това е едно от онези ястия, с които няма как да сбъркате! Стига всички в къщи да обичат месо и гъби, успехът му е гарантиран.

В случая е използвана рецепта от популярния сайт "Най-добрите рецепти", а майстор-готвачът е Надежда Методиева, която споделя приготвената от нея гозба в групата "Кулинарен Фейсбук"

Необходими продукти:

За 4 порции:

  • 4 свински пържоли
  • 300 гр. пресни гъби
  • 300 мл. течна сметана за готвене
  • 1 глава лук
  • 1 скилидка чесън
  • 1 к.ч. сухо бяло вино
  • 1/2 връзка магданоз
  • Олио за пържене
  • Брашно за овалване на пържолите
  • Сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

  1. Пържолите леко се начукват и се овкусяват със сол и черен пипер. Овалват се в брашно и се пържат в сгорещено олио до златисто.
  2. Готовите пържоли се изваждат и в същата мазнина се запържва нарязания на полумесеци лук и счуканата скилидка чесън. След като зеленчуците се позачервят се добавят едро нарязаните гъби. Пържим докато водата от гъбите се изпари и те се зачервят.
  3. При готовите вече гъби добавяме сметаната, виното, сол,черен пипер и магданоз. Разбъркваме добре и варим соса, докато алкохола от виното се изпари, около 10-15 мин.
  4. Сервираме пържолите с готовия сос, поръсени с пресен магданоз за украса.
/10

Facebook Коментари

Коментирай

Къде ще прекарате коледните празници?

У дома, със семейството.

45.16%

В някоя класическа коледна столица - Виена, Прага, Будапеща!

22.58%

Колкото по-далече, толкова по-добре!

17.74%

Където има сняг, какво е Коледа без снежинки!

14.52%

Блогове