Класически съботен обяд - ястие, което всеки ще оцени!
Това е едно от онези ястия, с които няма как да сбъркате! Стига всички в къщи да обичат месо и гъби, успехът му е гарантиран.
В случая е използвана рецепта от популярния сайт "Най-добрите рецепти", а майстор-готвачът е Надежда Методиева, която споделя приготвената от нея гозба в групата "Кулинарен Фейсбук"
Необходими продукти:
За 4 порции:
- 4 свински пържоли
- 300 гр. пресни гъби
- 300 мл. течна сметана за готвене
- 1 глава лук
- 1 скилидка чесън
- 1 к.ч. сухо бяло вино
- 1/2 връзка магданоз
- Олио за пържене
- Брашно за овалване на пържолите
- Сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
- Пържолите леко се начукват и се овкусяват със сол и черен пипер. Овалват се в брашно и се пържат в сгорещено олио до златисто.
- Готовите пържоли се изваждат и в същата мазнина се запържва нарязания на полумесеци лук и счуканата скилидка чесън. След като зеленчуците се позачервят се добавят едро нарязаните гъби. Пържим докато водата от гъбите се изпари и те се зачервят.
- При готовите вече гъби добавяме сметаната, виното, сол,черен пипер и магданоз. Разбъркваме добре и варим соса, докато алкохола от виното се изпари, около 10-15 мин.
- Сервираме пържолите с готовия сос, поръсени с пресен магданоз за украса.