Кметът на Лондон: Тръмп е "невеж"

Кметът на Лондон: Тръмп е "невеж" - картинка 1

Садик Хан - първият мюсюлманин, избран за кмет на Лондон, разкритикува "невежата представа за исляма" на Доналд Тръмп

Садих Хан, чиято победа бе миналата седмица, направи този коментар вчера, след като Тръмп се обяви ЗА пълна забрана за влизане на мюсюлмани в САЩ след атаката на двойка джихадисти в Сан Бернардино, Калифорния, през декември.

"Невежата представа на Доналд Тръмп за исляма може да накърни сигурността на нашите две страни"

,каза Хан пред лондонския ежедневник "Ивнинг стандарт" и допълни, че възгледите на Тръмп "пораждат риск от отчуждаване на мюсюлманите в целия свят и отговарят на интересите на екстремистите".

Но след като миналата седмица Садих Хан бе избран за кмет на британската столица, ексцентричният милиардер заяви вчера пред вестник "Ню Йорк таймс", че за него би направил изключение.

"Не става въпрос само за мен", отбеляза Хан, "а за моите приятели, семейството ми и за всички с произход като моя, навсякъде по света."

"Доналд Тръмп и хората около него мислят, че западните либерални ценности са несъвместими с традиционния ислям - Лондон доказа, че той греши"

,подчерта новият кмет на британската столица.

Вчера Доналд Тръмп си осигури победата в първичните избори на Републиканската партия за кандидатпрезидентската номинация в още два щата - Западна Вирджиния и Небраска. На практика милиардерът си осигури подкрепата на делегатите на партийния конгрес в Кливлънд през юли. Кандидатът за номинацията при демократите Бърни Сандърс успя да надделее над Хилъри Клинтън в Западна Вирджиния, но успехът е по-скоро символичен, тъй като тя има голяма преднина и й трябват още 155 гласа, за да бъде официално номинирана за кандидат-президент от Демократическата партия.

Милиардерът Доналд Тръмп удържа сигурна победа на първичните избори на Републиканската партия в САЩ в щатите Западна Вирджиния и Небраска. Според предварителните резултати на първичните избори в Западна Вирджиния Тръмп е събрал над 75% от гласовете на участвалите в изборите привърженици и членове на партията. В Небраска резултатът е 60% за Тръмп.

/40

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове