Коалиционните сили с мащабни удари по „Ислямска държава“ в Ирак и Сирия

Коалиционните сили с мащабни удари по „Ислямска държава“ в Ирак и Сирия - картинка 1

Сирийските военни свалиха флага на „Ислямска държава“ от древния замък на Палмира

1/Съединените щати и съюзниците им са нанесли срещу цели на „Ислямска държава“ в Ирак 22 въздушни удара в петък и четири в Сирия“, предаде Reuters, позовавайки се на съобщение на американската армия в събота.

Шест от ударите в Ирак са нанесени край Кайяра,

ударени са шест тактически подразделения на „Ислямска държава“ и три минометни позиции.  В Сирия три от ударите са нанесени край Маре и два по тактически подразделения на „Ислямска държава“.

 

Сирийските правителствени сили напредват на няколко фронта в град Палмира в събота, подкрепени от вълни на въздушни удари и артилерийски огън. Сирийската обсерватория за правата на човека съобщи, че сраженията от събота са най-тежките в рамките на 3-седмичната кампания на армията, която цели да възвърне пустинния град от контрола на бойците на „Ислямска държава“. 
Организацията обяви, че сирийските войници и милициите са взели контрол над квартали в западните и северните части на града.  Извън зоните на сраженията остава историческата част на града.

Войниците на сирийската армия свалиха знамето на терористичната групировка „Ислямска държава“ от хълма,

на който е разположена древната крепост. Те все още не са успели да издигнат сирийския флаг над цитаделата. Терористите започнали да обстрелват хълма от танк със зенитни оръдия и минохвъргачки.

/29

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове