Кога бебето ще ви разпознава?

Кога бебето ще ви разпознава? - картинка 1

Вижте какво мислят специалистите по този въпрос

Някои изследователи смятат, че новородените могат да разпознаят техните майки почти веднага след раждането, но това се основава главно на разпознаването на гласа. Истинската визуална идентификация вероятно отнема няколко седмици, въпреки, че има известни доказателства, че някои бебета могат да разпознават гласове и лица в рамките на седмица след раждането.

Разбира се, след 6 месеца бебето ви ще знае точно кои сте, дори когато сте наоколо. Едно изследване на бебета на 6 месечна възраст, показало че те могат да разпознаят снимките на майките си, когато са им показани множество различни лица.

В началото зрението на бебето е доста неясно, то вижда нещата само, когато са близо до него – колкото разстоянието между вашите и неговите очи, когато го храните.

След 3 месечна възраст ще забележите, че детето ви е в състояние да гледа директно към вас и дори може да следи обект, които се движи от едната страна до другата пред очите му.

На около 4 месечна възраст ще започне да достига обекти. Между 1-2 години, зрението на детето се изостря през всеки изминал месец, така че на втория му рожден ден зрението му ще е почти перфектно.

/34

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове