Кога да изведете новороденото на разходка?

Кога да изведете новороденото на разходка? - картинка 1
Снимка: mamatatkoiaz.bg

Вижте полезните съвети...

Много родители се притесняват относно извеждането на новороденото навън. В действителност в някои култури майките и бебетата се изолират в къщи за месец и повече. Но няма  медицински причини да не се извежда здравото бебе навън, информира порталът „mamatatkoiaz.bg”.

Свежият въздух и промяната на ритъма могат да са полезни за хората на всяка възраст, включително и за бебетата.

За да избегнете излагането на бебето на нежелани микроби, ограничете времето, което прекарвате в затворени помещения с други хора. Уверете се, че всеки, който желае да подържи или докосне бебето, предварително си е измил ръцете. Стойте далеч от всеки болен.

Когато бебето ви пораства, то започва да се интересува от всичко навън, включително гледки звуци и миризми. Опитайте се да планирате вашите излизания, когато детето е доволно и нахранено. Така, то ще е в добро настроение и може да се отпусне достатъчно, за да подремне, докато обикаляте навън.

Ако смятате да извеждате детето за повече от час, то уверете се, че сте подготвени. Запасете чантата си с пелени, допълнителни дрехи и допълнителна кърма, ако е необходимо.

Облечете бебето си подходящо, ако възнамерявате да прекарате повече време на открито. Ако е студено не забравяйте да покриете главата, краката и ръцете на детето.

Облечете го в приблизително същия брой дрехи, който възрастните носят, но е добре да добавите одеало и яке по мярка.

Внимавайте с температурните крайности. В зависимост от възрастта на бебето и климата някои температури могат да бъдат твърде ниски или твърде високи, за да извеждате детето си навън.

/34

Facebook Коментари

Коментирай

Правителство на всяка цена или нови предсрочни избори?

Избори

66.67%

Правителство

20.00%

Рано е да се каже

13.33%

Блогове