Кога мъжете отказват презерватива?

Кога мъжете отказват презерватива? - картинка 1

Колкото и странно да звучи, това е самата истина

Скорошно проучване разкри, че за колкото по-атрактивна намира един мъж определена жена, толкова по-вероятно е той да не желае да използва презерватив, когато осъществява полов контакт с нея. Колкото и странно да звучи, това е самата истина.

Има цял куп причини, за които си заслужава да заложим на сигурността на презервативите и сексапилът, който излъчва една жена не е добър довод да се лишим от тях.

Било проведено изследване, за което били разпитани 51 мъже на възраст между 18 и 69 години. Пред всеки един от тях били поставени снимки на 20 различни жени и те трябвало да оценят атрактивността на всяка една от тях, използвайки скалата от 1 до 100.

Освен това господата трябвало да споделят с кои от жените биха имали сексуален контакт и дали биха сложили презерватив. Трябвало да предположат и какъв би бил рискът да се заразят с венерическа болест.

Резултатите били учудващи, тъй като господата са готови да изложат здравето си на риск, ако са много привлечени от жена. Разбира се, трябва да уточним, че това съвсем не важи за всички мъже, все пак проучването е със сравнително малък мащаб.

Според един от съавторите на проучването, Роджър Ингам, в привидната безотговорност на мъжете се корени желанието им да създават ново поколение с жени, които намират за красиви и привлекателни.

Този инстинкт е закодиран в мъжете още от древността. Според Ингам, другата причина е нуждата на господата да се доказват, преспивайки с красиви жени и са готови дори да не използват предпазни средства, въпреки рисковете.

Източник: woman.bg

/34

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове