Кога ще проговори бебчето ви?

Кога ще проговори бебчето ви? - картинка 1

Вижте отговора...

5/Когато бебчето ви стане на около 9 месеца, бърборенето му вече започва малко по малко да звучи като истински думи, пише порталът "mamatatkoiaz.bg". Например, може да се появят думички като „мама“, „тате“, „кака“ и т.н.

Не се вълнувайте прекалено на този етап, тъй като бебето ви вероятно на тази възраст все още изобщо не свързва тези звуци с мама и тате наистина. Това са само няколко от многобройните звуци, които се опитва да възпроизведе с гласа си.

На този ранен етап, можете да помогнете на бебчето си, като говорите с него ясно и често. В началото разговорите вероятно ще наподобяват повече монолог. Бебето ви ще отвръща с бълбукане, смях или усмивки.

Изследвайте света на своето бебе заедно с него. Посочвайте му интересни неща докато се разхождате или сте в парка. Изключвайте ненужния фонов шум (телевизор, радио, музика), за да може бебето да ви чува и разбира по-лесно. Когато бебето ви стане на годинка, вероятно вече ще е съвсем наясно със значението на думичките „мама“ и „тате “.

Това обаче изобщо не изключва постоянното бърборене, което звучи много повече като перфектен чужд език.

Ако четете на вашето дете и му обяснявате какво правите из къщи, това ще провокира въпроси и ще развива лексиката му. Не коригирайте ранното произношение на бебето, но повтаряйте думите, с които има проблем ясно, така че то да се научи от вас подражавайки.

Между 12 и 18 месец, вашето дете ще има речник от между 6 и 20 думи. Но ще разбира много повече. Когато детето ви стане на 2 г., вероятно ще знае около 200 думи, но имайте предвид, че ще може да използва около 50 от тях. Освен това, е възможно вече да е в състояние да съставя простички изречения от 2-3 думи.

Детските стихчета, песнички и съвсем простички игри, могат да помогнат на детето ви да се научи по-бързо да формулира изречения и да разбере редуването при разговор. Освен това, така ще свикне с това, че да учиш може да е много забавно.

Когато детето ви навършва 3 г., вероятно вече ще е доста бъбриво. Ще разбирате думите много по-лесно и ще можете да разговаряте с него. Имайте предвид, че всяко бебе се развива по различен начин – някои по-бързо от други и обратно. Ако сте притеснени за развитието на своето бебе, консултирайте се със своя лекар.

/40

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове