Познавам мъж на 50, който твърди, че кожата на жените, минали 30-те, мирише по особен начин. Или този мъж, който е разделен със съпругата си, от години е известен със своите забежки с млади гаджета. Ама наистина млади - под 30 години.

Всъщност "забежки" не е правилното определение за връзките на този зрял човек, защото те винаги са били дълги. И ако той сега е на половин век, преди 20 години не е бил, когато също е предпочитал компанията на 20-годишна.

Изследвания за сексуалната активност доказват, че около 30-те си години жената изживява своя секс пик, така че явно не сексът е водещ при него, а миризмата на кожата.

Но да кажем още, че жените на тази възраст са и много по-склонни за секс още на първата среща. И това беше доказано от сексолози и вероятно се дължи на сексуалния връх, до който стигат нежните създания.

Ново проучване, в което са участвали 1110 неомъжени мацки потвърждава това. Оказва се, че 34% от жените на 30 не обичат да си губят времето, а предпочитат да се мушнат в леглото с мъжа, колкото се може по-скоро.

А от момичетата на възраст между 24 и 27 години само 12% са готови на същото. Повечето от тях предпочитат да изчакат поне до третата среща.

Оказва се и че в онлайн пространството жените са доста по-смели. В британски сайт за запознанства, например, половината от жените са навити да правят секс още на първа среща!

Според проучванията активността в сексуално отношение при жените на 30-ет е резултат от бушуващите хормони в тази възраст. И още нещо: В този период мацките са склонни на всякакви експерименти в леглото.

 

lifestyle.bg