Когато отговорните професии застрашават националната сигурност

Когато отговорните професии застрашават националната сигурност - картинка 1

Преди омразата към политиците, стои на първо място отговорността към обществото

Енергетиците, работещи в ядрените електроцентрали на Франция, започнаха стачка против промените в трудовото законодателство. Това се отрази веднага върху производството на електроенергия, което намаля с 4 гигавата за един ден. Поне 9 АЕЦ- а съобщават за извънпланово намаляване на произвежданата енергия. В допълнение към това, от няколко дни стачкуват и нефтените рафинерии, които спряха да произвеждат и подават гориво към много бензиностанции.

На места в страната се наблюдават необичайно дълги опашки пред бензиностанции, както и повишаване на цената на горивата.

Общо взето страната се тресе от протести във всички обществени сектори. Водени от някакво чувство на работническа солидарност, французите не са готови да отстъпят трудовите си придобивки и статус. В Западна Европа е много популярно мисленето, че трудещите се могат да диктуват решенията на правителството, като използват синдикатите, за да блокират цялата държава.

Масово опиянение на работническата класа, един от малкото шансове да излязат и да напсуват своя работодател, без това им коства тяхната работа.

Вероятно има голям ефект, който ние българите не разбираме, защото нашите синдикати са много вяли.

Какво става обаче, когато най-отговорните професии започнат да стачкуват.

Говорим за лекари, полицаи, енергетици.

Какво става, когато ядрените централи ограничат производството на електричество. Това ще нанесе сериозен удар, върху тяхната компания работодател, но по същество представлява и заплаха за националната сигурност. Заплаха за националната сигурност е и когато лекарите протестират, докато техните пациенти имат нужда от тяхната помощ. Заплаха е когато престъпникът изнасилва беззащитно момиче на улицата, а в същото време полицейският служител е блокирал Орлов мост, за да протестира в полза на собствените си права.

Господа енергетици, полицаи, лекари, не забравяйте че вашата професия е по-специална. На вашите плещи стои сигурността на гражданите и поради това трябва да бъдете по-съобразителни. Вероятно не е справедливо, да нямате права, с които всички останали разполагат, но вероятно сте знаели за този минус, когато сте избирали с каква професия да си изкарвате хляба.

Преди омразата към политиците, стои на първо място отговорността към обществото.

Това общество от което и вие сте част.

/35

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове