Когато строгата господарка се ядоса

Когато строгата господарка се ядоса - картинка 1

Вижте!

Еротичният филм "Петдесет нюанса по-тъмно" беше разкритикуван остро от професионална "господарка" заради "патетичния и объркващ" начин на пресъздаване на БДСМ практиките, пише в. "Дейли експрес".

Сандра ла Моргийз, експертка по БДСМ (връзване и дисциплина, доминиране и подчинение, садизъм и мазохизъм), е написала "унищожителна" статия в "Хъфингтън пост", посветена на погрешните представи, които филмът "Петдесет нюанса по-тъмно" с Джейми Дорнан и Дакота Джонсън в главните роли "насажда" у зрителите.

"БДСМ е здравословна практика за хора, спазващи принципите за безопасност, доброволност и разумност. Като професионална господарка постоянно се стремя да бъда по-любяща, състрадателна и почтителна с подчинените си, а не да ги подлагам на манипулации и тормоз", пише Ла Моргийз.


Експертката се позовава на скорошно изследване, публикувано в сп. "Journal of Sexual Medicine", според което повечето хора, практикуващи БДСМ, са по-спокойни и екстровертни.

"Поради тези причини и заради досадното скучно пресъздаване на БДСМ практиките, намирам филма "Петдесет нюанса по-тъмно" за патетичен и объркващ представите за същността на този вид отношения. В действителност те представляват връзка, белязана от загриженост и интимност между доминиращия и подчинения партньор", допълва специалистката.


Филмът "Петдесет нюанса по-тъмно" получи единодушни негативни отзиви от критиците, много от които го определиха като още по-лош от предшественика си "Петдесет нюанса сиво".

Дарик Нюз

/33

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли България да изпрати военна помощ на Украйна?

Да, всяка възможна и веднага.

50.00%

Да, но само отбранителна.

30.00%

Не, ще се справят и сами.

20.00%

В никакъв случай!

0.00%

Не знам...

0.00%

Блогове