Кои храни увеличават шанса за забременяване /2-ра част/

Кои храни увеличават шанса за забременяване /2-ра част/ - картинка 1

И кои намаляват вероятността за зачеване

Сьомга

Консумацията на риба с високо съдържание на Омега-3 мастни киселини, каквито са сьомгата, тилапията, сардината и треската, помага за увеличаването на притока на кръв към репродуктивните органи, стимулира овулацията, увеличава количеството слуз в шийката на матката и помага да се регулира нивото на хормоните – всичко това е важно за жените, които планират да забременеят.

Ако не обичате риба, приемайте Омега-3 в хранителни добавки или консумирайте повече ленено масло, бадеми, орехии или тиквени семки.

Продукти, които намаляват шансовете за зачеване:

Риба с високо съдържание на живак

Някои видове риба увеличават шансовете за забременяване, но други могат да навредят на бъдещото дете. Например живокът – в някои изследвания е установена зависимост между попадането на този метал в женския организъм и безплодието. По тази причина избягвайте да консумирате риби, в чието месо има голямо количество живак, например: тон, акула, риба меч, морски костур.

Сладки храни

Простите въглехидрати или продуктите с високо съдържание на въглехидрати, но с ниско съдържание на хранителни вещества, каквито са белия ориз, белия хляб, сладките курабийки и кексове, не носят полза, когато жената се опитва да забременее.

Такива високовъглехидратни храни допринасят за повишените количества инсулин, който пречи на овулацията. Хапвайте храни, приготвени с натурални заместители на захарта.

Алкохол

Чаша вино едва ли ще повлияе на способностите на организма да зачене, но консумацията на голямо количество алкохол винаги води до проблеми. Според научни изследвания жените, които пият пет и повече алкохолни напитки седмично, рискуват повече, тъй като голямото количество алкохол понижава функциите на надбъбречната жлеза и забавят изработването на хормони.

/33

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове