Върховните моменти в секса до голяма степен зависят от уменията на мъжа. Но дори и дамите, които имат перфектен сексуален живот, са изпадали в ситуации, при които върховният финал не идва и не идва.

Според учените има няколко фактора, които могат да бъдат огромна пречка. И на които почти никой не обръща внимание, защото враговете на оргазма при жените могат да са необичайни понякога, но са реални.

1. Студени крака!

Сексът по чорапи не е съблазнителна идея, но понякога е по-добрият вариант. Вижте цифрите: 80% от жените със затоплени крака стигат до оргазъм. Малко под 50% от дамите със студени крака изживяват върховното удоволствие. Това се дължи не само на по-доброто кръвообращение, но и на друг интересен психологически факт. Чорапите "улавят" напрежението и ни помагат да се отпуснем в леглото.

2. Запушен нос!

Дискомфортът в дишането и отделянето на секрети категорично смущава сексуалното изживяване. Но по-важна е ролята на обонянието или в случая липсата на такова. Научните доказателства, че либидото има мирис, се увеличават с всяка година. Затова не е учудващо, че 83% от дамите, страдащи от проблем с обонянието, споделят и за настъпили проблеми с оргазма.

3. Разхвърляна спалня!

Дори жените, които не са вманиачени на тема чистота, ще срещнат проблем с кулминацията, ако спалнята е разхвърляна. Дрехи по земята, чаршафи на топка, пепелник с фасове на нощното шкафче, празни чаши... не много романтично, не мислите ли? Така че, момчета, хващайте метлата и почистете добре, ако искате партньорката ви да се наслади максимално на секса.