Кои жени си падат по мачовци?

Жените, които се чувстват като жертви предпочитат силни мъже

Каква част от жените си падат по лоши момчета, доминиращи и силни? Ново проучване установи, че причината е свързана чувството за несигурност жените в обществото.

Модерни ли са мачовците, или е въпрос на женски усещания? Проучване от изследователи от университета на Лестър показва, че жените са привлечени от силни и доминиращи мъже имат по-голяма склонност да се чувстват "жертви", дори ако никога не са били в позицията на истинска жертва.
В миналото се смяташе, че жените които са израснали в проблемни квартали социално-икономически,
чувстват страх и са привлечени от силни мъже физически и доминиращи, най-вече защото те са в състояние да ги защитят. Което е разбираемо - ако си израснал в беден квартал, където трябва да се предпазите и да сте в безопасност ежедневно. Тогава е нормално да търсите точно такъв тип мъж, който да се грижи за вашата сигурност. Но какво да кажем за момичетата, които са израснали в хубав квартал и добро семейство, но предпочитат лоши момчета? Оказва се, че това явление може да се обясни научно.
Проучването е направено две групи жени на които са им показвани снимки в различни криминални ситуации.

Жените са били помолени да посочат степента на си страх от тези престъпления, като престъпленията са направени от жени и мъже престъпници в различни ситуации и време  кражба, физическо насилие и сексуално насилие. Тези индекси са сравнени при жените от проучването, и е била открита връзката.
Нивото на страх на жените при различни условия се е променя в зависимост от времето на деня,
местоположението и т.н. Общото чувство на страх в участниците обаче в проучването показва, че без значение какво е престъплението, то напълно корелира с нивото на мъжкото господство. Следователно колкото повече, те е страх, че си жертва - толкова по-вероятно е да започнете връзка с по-силен, доминиращ човек.
Да, жените които са привлечени от силни и доминиращи мъже са по-склонни да се чувстват, като жертви независимо в какъв квартал са израснали.
/29

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове