Може би не е изненада, че силният пол по-често си мисли за секс, докато поправя копирната машина в офиса например, пишат от lifestyle.bg.

Разликата между мъжете и жените в похотливите мисли обаче не е чак толкова голяма. Според актуално проучвание по темата мъжете мислят за секс почти двойно повече от жените, но и дамите показат доста внушителни резултати.

Според проучване на американски учени, което е засегнало близо 300 студенти между 18 и 25 години, представителите на силния пол мислят средно по 34 пъти дневно, а дамите по около 18 пъти.

Проучването опровергава твърдението, че мъжете мислят за игри в леглото на всеки 7 минути. Според събраните данни мъжките мозъци се изпълват със секс средно два пъти на час, а противоположният пол с подобни мисли веднъж на час.

Любопитен факт е, че след като ударят няколко чаши жените стават много по-похотливи, не само в действията си. Главите на дамите направо парят от сексуални мисли и те стават по-смели в осъществяването на фантазиите си.

Също като мъжете, така и жените под влияние на алкохол смятат срещуположния пол за по-привлекателен. Либидото се покачва и при двата пола след 2-3 напитки, но не повече.