Колко често мислим за секс?

Колко често мислим за секс? - картинка 1

Алкохолът, спортът или ...готвенето предразполагат най-добре

9/Мъжете мислят средно по 19 пъти за секс на ден, докато жените се сещат за нежни ласки средно по 10 пъти. Това показва скорошно пручване по темата, цитирано от tialoto.bg.

Оттам предлагат няколко интересни изследвания и факти:

Колко често мъжете и жените мислят за секс, след като са консумирали алкохол?

Професор Дейвид Хенсън смята, че алкохолът се възприема за афродизиак само в главата ни. И двата пола стават по-смели, дръзки и считат хората около себе си за по-привлекателни след няколко питиета. Но ефектът не трае дълго!

Изследване на университета в Чикаго разкрива, че жените, които пият са по-сексуални от тези, които не обичат алкохол. При мъжете либидото се вдига, когато са изпили 2-3 напитки.

Колко често мъжете и жените мислят за секс след спорт или други физически активности?

Твърди се, че господата, които спортуват, са по-потентни и по-добри любовници. Проучване от 1990 г. показва, че мъжете, които се занимават с по-динамични и кардио упражнения, изпитват по-голямо удоволствие от секса. Представителите на силния пол, които тренират 3-4 пъти на седмица също така мислят повече за секс и го практикуват по-често.

 

При жените този феномен е изследван от Синди Местън и нейните колеги. Те го обясняват с факта, че спортът и упражненията подготвят женското тяло за секс, а динамичните активности подобряват кръвообращението и притока на кръв към гениталиите, което води до повишено желание за интимност и ласки. Според нейното проучване, женското либидо е в своя пик 15 минути след тренировка.

Колко често мъжете и жените мислят за секс след готвене?

Поредното изследване показва, че половината мъже предпочитат да ядат храната на майка си, а един на четири дори тайно се измъква и хапва при своите родители без да казва на половинката си.

 

 

Cosmopolitan пък разглежда въпроса от женска гледна точка. Анкета, в която участие са взели 1000 жени разкрива, че 66% от тях са готови да правят секс с партньора си, след като са сготвили.

/37

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове