Колко километра Ви остават, когато светне лампата за горивото?

Колко километра Ви остават, когато светне лампата за горивото? - картинка 1

В шофьорлъка има неписани закони и един от тях е този

В шофьорлъка има неписани закони и един от тях е този, че поне веднъж в живота си сме си играли на ръба на бръснача с останалото гориво в автомобила. Едва ли има човек, който, поради различни причини, да не е пренебрегвал светещата лампа, сигнализираща навлизането в резервното, последно останало количество гориво на машината си.

Повечето модерни автомобили предлагат изчисляване на приблизителния остатъчен пробег, което отнема доста от адреналина. Добрие стари аналогови стрелки обаче са си истинско забавление. Малкото нещо стои в червената зона или показва заветната нула, а големият въпрос е - колко всъщност ми остава. Доста философски казус, ако се замисли човек.

Най-вероятно тази информация е налична в упътването на автомобила, но друго неписано правило е, че това нещо обикновено се чете само при авариа и преди ремонт. Също така е важно да се знае, че няма универсална стойност на пробега с резерва - уредите за измерване на всеки различен автомобил отчитат различно и просто не трябва да разчитате, че ако съседът е карал 50 км на "изпарения", то и вие обезателно ще можете.

Очевидно колегите от Car Throttle също са се поддали на любопитството и са решили да проверят тази работа на борда на Honda Accord. Резултатът е доста интересен. Те успяват да изминат 199 км от момента на включване на светлинния индикатор за гориво. Още по-забавното е, че автомобилът е показвал 0 оставащи километра точно 159 км преди всъщност реално да свърши и последната капка гориво и той да спре.

 

Auto Offnews

 

/33

Facebook Коментари

Коментирай

Правителство на всяка цена или нови предсрочни избори?

Избори

66.67%

Правителство

20.00%

Рано е да се каже

13.33%

Блогове