Колко печелят порнозвездите?

Колко печелят порнозвездите? - картинка 1

Не ни лъжи, че никога не ти е минавало през акъла

Не ни лъжи, че никога не ти е минавало през акъла! В крайна сметка къде е кофтито? Правиш секс, печелиш пари – всички са доволни, нали така? Е, британската институция The Independent опита да достигне до истинските цифри чрез интервю с бившия порноактьор и основател на агенцията LA Direct Models (държаща правата на повечето звезди в бранша) Дерек Хей.

Хонорарите, твърди той, логично варират в зависимост от статута на актьора или актрисата, в зависимост от това кой им е агент и т.н. – но ако говорим за стандартна тарифа, то дамите вземат около 1000 долара за хетеросексуална сцена и около 700-800 в случай на еднополови ласки.

Съществуват обаче и „премиум тарифи“ – до пет хиляди британски лири на сцена, изплащани за революционен сексуален акт, който до този момент не е извършван пред камера от конкретната актриса. „Примерно – първи анален секс, първа междурасова любов, първа оргия с трима, четирима или петима мъже. Ето за такива неща студиата бъркат допълнително“, обяснява Дерек.

Какво обаче остава за мъжете в бизнеса? Интересното е, че порното е една от малкото индустрии, в които дамите печелят доста повече от господата. Хей твърди, че това е „универсално правило“ – но самците също капитализират достатъчно от ролите си, плюс това им се налага да участват в розови ленти доста по-често.

Макар цялата работа да ти звучи доста апетитно, Дерек бърза да ти спука балона. „Не мисля, че дори най-големите звезди си докарват половин милион на година. Известните в занаята сигурно печелят по 300-400 хиляди долара на всеки 12 месеца, което така или иначе е доста за средностатистическия бачкатор. Просто трябва да се вземат предвид и всички фактори и специфики на тази… заетост.“

 

ОРИГИНАЛНИЯТ МАТЕРИАЛ Е В ESQUIRE.CO.UK
/33

Facebook Коментари

Коментирай

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?

Блогове