Колко време ни е нужно да осъзнаем, че сме станали родители?

Колко време ни е нужно да осъзнаем, че сме станали родители? - картинка 1

Вижте мнението на експертите...

На младите родители им трябват средно 14 месеца, за да свикнат с наличието на бебе. Приблизително половината майки и бащи са в състояние на шок по време на този процес.

Британски социолози изясниха, че местните млади родители цели 14 месеца привикват към бебето. 35% от участниците в изследването заявили, че не са били подготвени за това събитие ни най-малко, както и че изобщо не очаквали да минат тези изпитания, през които им се наложило, след раждането на детето. Почти у половината (49%) процесът към привикване към новия статус предизвикал състояние на шок.

Изследването показва също, че приблизително 52% от емоциите след раждането на бебето са свързани с удоволствие, а 48% - с тежък труд. Най-тежкият труд, както показва запитването, е свързан с повиването (25%), следван от честите будения нощем заради плачещо бебе (22%) и опитите да го приспят (14%).

Не трябва да смятате, че британските родители изпитват повече негативни емоции по време на възпитанието на детето. 38% са заявили, че усмивката на лицето на хлапето им носи най-голямата наслада и нивото на щастие се вдига на 8,5 от възможни 10.

14% от младите родители получават удоволствие от това, че се учат на нещо ново, а на 13% просто много им харесва да гушкат и гукат на бебето.

Запитването показва също и, че през първата година от живота на бебето родителите го държат на ръце 2 263 часа, което прави 6,5 часа на ден. При това те отделят 4,4 часа на ден за удоволствие и развлечение с хлапето.

Източник: obekti.bg

/34

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли Борисов да подаде оставка?

Отдавна трябваша да я подаде!

58.82%

Да, незабавно!

23.53%

Късно е, да си изкара мандата.

5.88%

Не, в никакъв случай!

5.88%

Кой е Борисов и защо му искат оставката?!

5.88%

Блогове