Командирът на военновъздушните сили: Трудно ще ни приземят

Командирът на военновъздушните сили: Трудно ще ни приземят - картинка 1

Процедурата по избор на нов изтребител за нуждите на армията би могла да приключи до една година

Процедурата по избор на нов изтребител за нуждите на армията би могла да приключи до една година, смята командирът на Военновъздушните сили ген.-майор Цанко Стойков.

"Хипотетично, ако процедурата и схемата за плащане бъде гласувана до края на годината – гадая, но се надявам това да стане, от началото на следващата година, ние ще имаме готовност да предоставим необходимата документация за изпращане", каза Стойков в интервю за Би Ти Ви, цитирано от dnevnik.bg. Той посочи, че ако процедурата и схемата за плащане бъдат одобрени до края на тази година, от началото на следващата ВВС ще имат готовност да предоставят необходимата документация за изпращане.

"Силно се надявам, че в края на краищата те ще намерят консенсус в интерес на ВВС, в интерес на страната, в интерес на националната сигурност", каза още командирът на Военновъздушните сили.

Той посочи, че от бавенето на процедурата и политическите скандали около избора на нов изтребител, страда армията. "Те се чувстват пренебрегнати, донякъде обидени, и поради тази причина това се отразява на тяхната по-нататъшна мотивация за оставане във ВВС", каза Стойков, но добави, че засега няма отлив на хора.

"Една изтребителна авиация, която отбелязва 100 години история трудно ще приеме чужди самолети да носят бойното дежурство по осигуряване на въздушния суверенитет, според мен, и нас трудно ще ни приземят", уверен е той.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове