Компютър-сватовник ще следи дали си искрен в онлайн връзките

Суперкомпютърът Watson ще изпълнява ролята на виртуален сватовник.

1/Дълбочината, искреността и други човешки добродетели ще бъдат на разположение в базата данни за разпознаване в онлайн общуването. От този компютър на технологичния гигант IBM ще се захранва приложението Connectidy, създадено като когнитивна платформа за запознанства, съобщи MailOnline.

Приложението ще  се пребори с опитите на потребители в сайтовете за запознанства,

които са склонни да си създават виртуален образ различен от собственият им. Компютърът ще се изчислява на базата на динамични алгоритми, до колко описанията в профилите отговарят на реалните потребители. Идеята  хората да започнат да изграждат профили в интернет, отговарящи на реалността, с което да се повиши и искреността на самите връзки стартиращи изграждани онлайн.

Компютъра ще анализира всичко, чрез стила на писане на потребителите,

използваните думи и словоред в изреченията, личностните им характеристики, информацията за тях в най-големите социални мрежи включително и Twitter, Facebook.  Потребителите ще отговарят на въпроси с отворен край, които ще спомогнат за изясняване на определени черти на характера. Данните ще се въвеждат в специални алгоритми, които постоянно ще се обновяват. При контакт и запознанство на подходящи партньори, софтуерът ще изпълнява ролята на посредник, като спомага за изпращането на правилни съобщения между тях за да няма неловки разговори и погрешно разбрани послания.

/29

Facebook Коментари

Коментирай

44-тото Народно събрание ще работи до:

...юли-август 2018 г.

29.63%

Все тая, брат...

25.93%

...два-три месеца.

22.22%

... края на мандата си.

11.11%

... най-много две години.

11.11%

Блогове