Компютър-сватовник следи дали си искрен в онлайн връзките

Суперкомпютърът Watson изпълнява ролята на виртуален сватовник.

Дълбочината, искреността и други човешки добродетели са на разположение в базата данни за разпознаване в онлайн общуването. От този компютър на технологичния гигант IBM се захранва приложението Connectidy, създадено като когнитивна платформа за запознанства, съобщи MailOnline.

Приложението  се пребори с опитите на потребители в сайтовете за запознанства,

които са склонни да си създават виртуален образ различен от собственият им. Компютърът ще се изчислява на базата на динамични алгоритми, до колко описанията в профилите отговарят на реалните потребители. Идеята  хората да започнат да изграждат профили в интернет, отговарящи на реалността, с което да се повиши и искреността на самите връзки стартиращи изграждани онлайн.

Компютъра анализира всичко, чрез стила на писане на потребителите,

използваните думи и словоред в изреченията, личностните им характеристики, информацията за тях в най-големите социални мрежи включително и Twitter, Facebook.  Потребителите  отговарят на въпроси с отворен край, които ще спомогнат за изясняване на определени черти на характера. Данните  се въвеждат в специални алгоритми, които постоянно ще се обновяват. При контакт и запознанство на подходящи партньори, софтуерът изпълнява ролята на посредник, като спомага за изпращането на правилни съобщения между тях за да няма неловки разговори и погрешно разбрани послания.

/29

Facebook Коментари

Коментирай

За кого ще гласувате на предсрочните парламентарни избори?

„Демократична България“

30.19%

ГЕРБ-СДС

15.09%

„Има такъв народ“

13.21%

БСП

11.32%

Не съм решил още...

9.43%

"Възраждане"

7.55%

Няма да гласувам

5.66%

„Изправи се! Мутри, вън!“

3.77%

Друга партия или коалиция

3.77%

ДПС

0.00%

ВМРО

0.00%

„Републиканци за България“

0.00%

Блогове