Конкурента на Нинова, Красимир Янков, влезе в ръководството на БСП

Конкурента на Нинова, Красимир Янков, влезе в ръководството на БСП - картинка 1

Ламбо пък стана дясна ръка на Корнелия Нинова

Днес на първото си заседание НС на БСП избра изпълнително бюро. В предложеният състав от Корнелия Нинова, за член на висшият орган бе утвърден конкурента на Нинова,  Красимир Янков. Предстои да разберем за кой сектор ще отговаря, но по предварителна информация това ще е организационното направление. На 49-тия конгрес на проведен на 7-8 май, като кандидат председател получи трета по размер подкрепа с което участието му в ръководството е логично, за да се постигне желаното сплотяване в редиците на БСП.

Цялото Изпълнително бюро на БСП, предложено от новия председател на партията Корнелия Нинова, бе избрано от пленума на социалистите. За заместник-председател на НС на БСП е избран Стефан Данаилов.

Тя заяви, че дава изпитателен срок на Бюрото, и благодари на Стефан Данаилов. "Надявам се, че неговото присъствие, неговото заместник-председателско място ще гарантира и морала и внимателните стъпки с общуването и с обкръжението ми", каза Нинова. По думите й, той засега е единственият заместник-председател.

"Народът ни мрази политиците заради привилегиите и пропастта между богатството и облагите и бедността и мизерията в страната. Мисля, че на БСП й отива първа да даде личен пример за отказ от привилегии."

Тя поясни, че отнема привилегиите за заплати, коли, бензин, телефони. Ще работят без заплати, без служебни автомобили, добави Нинова.

Корнелия Нинова направи и други изказвания: "Управлението на Бойко Борисов е опасно. ГЕРБ са наш политически противник. Правителството му е вредно за България."  От думите й стана ясно, че БСП се готви за предсрочни избори и в никакъв случай няма да преговарят с управляващата партия.

След предложение от страна на Нинова новото Изпълнително бюро на БСП избра за заместник-председател Стефан Данаилов и още 15 членове.

В новия състав на ИБ на БСП за членове са избрани всичките предложени от нея 15 кандидати: Александър Симов, Бриго Аспарухов, Валери Жаблянов, Весела Лечева, Георги Гергов, Деница Златева, Драгомир Стойнев, Илияна Йотова, Калоян Паргов, Кирил Добрев, Костадин Паскалев, Красимир Янков, Крум Зарков, Радослав Гайдарски и Юрий Асланов.

Накрая на речта си тя призова колегите си да започнат подготовка за предсрочни избори. "Като се върнете по места моля започнете мобилизация, издигайте партията за подготовка за предсрочни избори", поръча Нинова.

/40

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове