Консул вместо прокурор. Правителството изпрати Пламен Георгиев във Валенсия

Консул вместо прокурор. Правителството изпрати Пламен Георгиев във Валенсия - картинка 1

Георгиев подаде молба за възстановяване в спецпрокуратурата веднага, след като оваканти ръководния пост в КПКОНПИ заради скандал с недекларирана покривна тераса

Доскорошният председател на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ) Пламен Георгиев няма да се върне на работа в специализираната прокуратура, където бе възстановен от ВСС на 5 август.

Това става ясно от решение на Министерския съвет, взето 4 дни по-късно, с което Георгиев е назначен за генерален консул на България във Валенсия. Той заменя на поста Цветелин Цолов и ще отговаря за автономните области Валенсия, Мурсия, Кастиля ла Манча и Балеарските острови.

Георгиев подаде молба за възстановяване в спецпрокуратурата веднага, след като оваканти ръководния пост в КПКОНПИ на 31 юли. Въпреки че по собствените му думи назначената от държавното обвинение данъчна проверка на доходите му не е открила нищо нередно, той подаде оставка, за да не позволи "една "тераса", хиперболизирана до чутовни размери чрез тенденциозна кампания, дирижирана от засегнати от работата ми лица, да бъде превърната в етикет за КПКОНПИ".

Става въпрос за терасата с площ от над 180 кв.м в луксозния тризонет на Георгиев в столичния кв. "Гео Милев", която той не бе декларирал като имущество, твърдейки, че е обща част от кооперацията. Според район "Слатина" и вече бившия директор на "Общински строителен контрол" към Столична община обаче, терасата е негова собственост.

Същият извод може да се направи и от молбата за вписване на ипотеката му от Първа инвестиционна банка в Агенцията по вписванията, с която Свободна Европа разполага. В нея бе посочено изрично, че тризонетът разполага с „междинно ниво, на кота + 17.40 метра, със застроена площ от 16.08 кв.м., състоящо се от: галерия и баня – тоалетна и тераса – плосък покрив, с площ от 186.57 кв.м. при съседи: ул. „Проф. Георгие Павлов“, ул. „Калина Малина“, покривно пространство и двор“.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове