Корбин: Сегашното правителство няма правомощия за Брекзит без сделка

Корбин: Сегашното правителство няма правомощия за Брекзит без сделка - картинка 1

Сегашното правителство на Великобритания няма правомощия за Брекзит без сделка с ЕС.Това заяви лидерът на лейбъристите Джереми Корбин в писмо до водачите на опозиционните политически партии и депутатите от британския парламент. I've written to the leaders of other political parties and senior …

Сегашното правителство на Великобритания няма правомощия за Брекзит без сделка с ЕС.

Това заяви лидерът на лейбъристите Джереми Корбин в писмо до водачите на опозиционните политически партии и депутатите от британския парламент. 

Корбин смята да предотврати възможността за напускане на общността без споразумение. Той има намерение да поиска парламентът да гласува вот на недоверие на премиера Борис Джонсън. Ако парламентът изрази недоверие към министър-председателя и Корбин оглави изпълнителната власт за "строго ограничен период", той ще насрочи нови избори и ще организира втори референдум за излизането членството на Великобритания от ЕС.

През миналата седмица Джонсън призова държавните служители да се готвят за Брекзит без сделка и да превърнат това в свой основен приоритет. Премиерът заяви, че би предпочел да постигне сделка с ЕС, но това "може да не се случи".

Той  призова депутатите да изпълнят обещанието си да уважат резултата от референдума през 2016 г. за излизане на страната от Европейския съюз.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове