Корица на полско списание скандализира социалните мрежи

Корица на полско списание скандализира социалните мрежи - картинка 1

Статия със заглавие "Ислямското изнасилване на Европа" предизвика гневни реакции

1/Списание в Полша предизвика скандал тази седмица със снимка на корицата на бяла жена, нападната от три чифта ръце с тъмна кожа, озаглавена "Ислямското изнасилване на Европа".

Корицата на политическо списание WSieci ("Network") предизвика гняв в социалните мрежи, а някои потребители на Twitter дори го сравниха с нацистката пропаганда. Жената на снимката, блондинка, облечена в цветовете на знамето на Европейския съюз, опипвана и разкъсвана от три чифта мъжки ръце с тъмна кожа и подзаглавие, което гласи, че "списанието разполага с подробен доклад за това, което медиите и елитът в Брюксел крие от гражданите на Съюза".

Статията със скандалната снимка коментира събитията и нападенията на стотици жени в градовете на Западна Германия,
включително и Кьолн на Нова година, в които са участвали предимно бежанци от Северна Африка. "Жителите на Стара Европа болезнено реагираха след събитията в Кьолн. Проблемите, които възникват от потока на бежанци и мигранти са пагубни за старият континент", пише авторът на статията Александра Рибниск.
"Първите признаци, че нещата не отиват на добре са се появили много по-рано, но са били игнорирани и неоценени правилно,  в името на толерантността и политическа коректност", добавя авторката.
Полското правителство е едно то правителствата в Европа, които се противопоставят на политиката на ЕС по отношение на бежанците и  отказа исканията за увеличаване на квотата на бежанци. Ръководителят на правителството през ноември отхвърли квотата на ЕС, според която Полша трябваше да приеме още 4500 бежанци.
/29

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове