КПКОНПИ запорира имот на Васил Божков във Франция

КПКОНПИ запорира имот на Васил Божков във Франция - картинка 1

Съгласно френското законодателство е било проведено специално производство, според техния Граждански изпълнителен кодекс

Първият запориран имот в чужбина от Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) е на бившия хазартен бос Васил Божков. Става дума за имот във Франция на пазарна стойност над 2 600 000 лева, съобщи БНР. 

Пред БТА изпълняващият длъжността председател на Комисия Антон Славчев уточнява, че процедурата е протекла паралелно у нас и във Франция.

Съгласно френското законодателство е било проведено специално производство, според техния Граждански изпълнителен кодекс. В рамките на това производство е потвърдена законосъобразността и правилността на мярката и е постановено вписването ѝ в Парижката служба по регистрация на ипотеки и  възбрани.  У нас по запорирането на имота се е произнесъл Софийският градски съд.

„В ход са няколко идентични процедури в Гърция, Испания и Германия“, казва още пред БТА Антон Славчев, който пое ръководството на Антикорупционна комисия след оставката на Сотир Цацаров. 

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли България да изпрати военна помощ на Украйна?

Да, всяка възможна и веднага.

50.00%

Да, но само отбранителна.

30.00%

Не, ще се справят и сами.

20.00%

В никакъв случай!

0.00%

Не знам...

0.00%

Блогове