/СНИМКИ/ Красавиците от племето Мурси

/СНИМКИ/ Красавиците от племето Мурси - картинка 1

От лицевото украшение на жените от племето Мурси, може да ви се завие свят

В труднодостъпната област между река Маго и Омо, в югозападна Етиопия, живее племето мурси или мун, както те сами наричат себе си. Хората от това племе са много агресивни и владеят традиционния за това регион бойни изкуства. Жените им обаче, поне според нас са като излезли от филм на ужасите. За мурсите това е част от тяхната традиция.

Особена характеристика на жените от това аборигенско племе са разтегнатите долни джуки, в които те поставят глинени плочки. При някои от тях, плочките достигат 12 сантиметра в диаметър.

Жените слагат тези украшения, когато наближават своята полова зрялост. Имайте предвид, че поставянето на тези плочки се извършва без никаква упойка или успокояващо. Понякога възстановяването от този „разкрасителен“ ефект продължава до 3 месеца.

Мъжете също украсяват своите лица, като слагат пиърсинг върху своето лице. Понякога те слагат цели бивни или разширяват своите учи чрез различни украшения.

Това е едно от последните племена в Африка, които пазят до такава степен своите традиции, че да възпроизвеждат, този ритуал всяка година. Тези украшения са признак за отличаване от другите племена в района.

**************************

**************************

**************************

**************************

**************************

**************************

Източник: pravda.ru

/35

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове