Красно село - сталинградската битка за председателското място в БСП

Красно село - сталинградската битка за председателското място в БСП - картинка 1
Красно село - сталинградската битка за председателското място в БСП - картинка 2
Красно село - сталинградската битка за председателското място в БСП - картинка 3

Кандидатите за предесдател на столетницата в люта битка за подкрепа в столичния район

Председателят на Красно село с остра критика срещу Миков и Станишев за позицията им за Украйна. Петър Апостолов не подмина в критичния си доклад председателя Миков и кандидатите за председатели Корнелия Нинова, Кирил Добрев, Кристиан Вигенин и Ангел Найденов, като определи поведението им като марионетно спрямо САЩ, за събитията в Украйна и позицията им спрямо Русия.

На конференцията присъстваха кандидатите за председатели Корнелия Нинова и Красимир Янков. Председателят на партията Миков блестеше с отсъствието си на форума. Район "Красно село" не за първи път влиза в ролята на Сталинград за БСП в битката за лидерският пост.

Припомняме, че Петър Апостолов за пореден път нанася тежки удари към кандидати за председатели в навечерието на ключов конгрес. Преди няколко години отново на конференция преди конгрес, в присъствието на тогавашния пресдедател на БСП Станишев и кандидат за председател в лицето на президента Първанов, определи проекта АБВ, като опит за разделяне на БСП. Тогава двамата кандидати за поста отново се срещнаха за първи път, след като бяха номинирани, имено в този райн. В последствие на конгреса Първанов се отказа от борбата за пресдедателския пост преди гласуването и Станишев беше преизбран.

Прави впечатление, че в критиката не беше споменато единствено името на Красимир Янков.

Запознати с механизмите в партията смятат, че това може да се тълкува, като негласна заявка за подкрепа на младия кандидат в този столичен район. Присъстващите кандидати за председател на БСП на конференцията очертаха своята визия за развитие на столетницата.

В речта си пред конференцията кандидатът за лидер Янков се обяви за структурно преустройство и реформа на партията и засилването на ролята на областните съвети. Според Янков партията всеки ден губи позициите в лявото пространство, а пропастта между ръководството и членовете става все по-голяма. Според него застаряването на партията и липсата на преспектива в младите членове за реализация в партийните структури ги отблъсква и демотивира.

Корнелия Нинова от своя страна поиска повече вътрешно партийни референдуми за формиране на секторната политика на БСП. След речта си Нинова тръгна от конференцията, без да изслуша тезите на останалите кандидати за председател.

Костадин Паскалев стигна по-далеч, като се обяви за пряк избор на председател и ръководство от членовете на цялата партия. Като основен проблем на партията присъстващите членове на конферецията очертаха намаляващото доверие в БСП, на фона на ежедневните провали на ГЕРБ в управлението.

/34

Коментари 1

  • #1
    Венка -

    Много е точен в коментара си Петър Апостолов,много съпартийци мислят по този начин,не само в Красно село.Този конгрес ясно трябва да очертае целите на Партията,иначе ще последваме СДС.

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове