Kражбите на Мирослав Найденов от бездомничетата

Kражбите на Мирослав Найденов от бездомничетата - картинка 1

Безочието царува!

4/ Всеизвестно е, че цялата ни управа краде, краде и пак краде.

Доказателства с лопата да ги ринеш. Наказани няма, разбира се. Не сме изненадани. Свободно продължават да събират слънчеви лъчи. Някои имат желание и тях да огрее това слънце, а други се опитват да променят нещо. За опитващите е трудно, преследват се, заключват се, обвиняват ги.

Царството на беззаконието, раздават се тлъсти дялове във всички сфери. Не е смешно, не е забавно, страшно е.

Едва ли бихте се изненадали от факта, че Мирослав Найденов си е хапнал от купичките на гниещите бездомни животни в концлагерите. Ако все още не сте разбрали, има доказателства за това. Наказани няма. И тук не се изненадвайте.

Малко факти за кражбата на Найденов. Софийският градски прокурор Николай Кокинов е укрил земеделския министър за кражбите му, докато е бил шеф в „Екоравновесие“. Само в последната половин година, в която е управлявал "Екоравновесие", Найденов е наредил схема, от която общината дава на негови хора близо половин милион лева. Отделно от това по негово време е водено фалшиво счетоводство за кастрираните кучета.

Въпреки данните на "Вътрешен контрол" на Столичната община и последвалата проверка на АДФИ (Агенция за държавна финансова инспекция), Кокинов скрива Найденов и потулва престъпленията.

Това става ясно от документи, с които OFFNews разполага. От тях се вижда, че Кокинов е помагал на бившия земеделски министър да избягва правосъдието години преди скандалния разговор от 15 април, в който Бойко Борисов и Николай Кокинов се уговарят как да спасят Мирослав Найденов от съд за злоупотреби с еврофондове. В записите ясно се чува как бившият земеделски министър е силно притеснен именно от заплахата да се рови в историята с "Екоравновесие".

Найденов става шефче през 2006 г., след като е уволнен от поста главен секретар на Националната ветеринарно-медицинска служба в столицата заради скандала с внесено у нас 20-годишно ирландско месце.

През март 2011 година Фандъкова нарежда пълна проверка на "Екоравновесие". Публична тайна е, че тя иска проверката да обхване целия период, от създаването на "Екоравновесие", но под натиска на Борисов това не се случва. Проверката е разпоредена за периода след 1 януари 2009 г. Но и това е достатъчно, за да бъдат включени 6 месеца, през които Найденов е бил шеф на предприятието.

Резултатите от проверката показват, че от кучкарниците се краде нагло и безконтролно, а "Екоравновесие" изобщо не е изпълнило това, за което е създадено - да намали броя на бездомните кучета.

Има и пълно разминаване в цифрите за заловените кучета. Ловците са отчитали едно, в кучкарниците - друго, а пред общината се е представяло съвсем трето.

Големият удар на Найденов не идва от крадене на пари от кастриране и ловене на кучета, а от сградата и имота на приюта в Богров.

Близо половин милион лева са източени. Браво на човека! Очевидно умело краде колосални суми, докато животните измират от зарази и нямат какво да ядат и „пият“ замръзнала мръсна гнусна вода.

Българска идилия. Пълен потрес.

Отвратителни муцуни. Нагли и безочливи.

Представете си само колко милиона са източени. Представете си за какви суми става въпрос.. Системата ни така работи. Погнусени сме от всичко случващо се.

Екипът на No Comment подкрепя организираните протести за защита на животните. Време е да се заличат концлагерите, да се провеждат адекватни работещи политики и да се сложи край на издевателството над бездомничетата!

Престъпленията не са от вчера!

Защитете ги! Бъдете техния глас!

/29

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове