Ку Клукс Клан ще работи за Тръмп

Ку Клукс Клан ще работи за Тръмп - картинка 1
Снимка: a-specto.bg

Лидерът на расистката организация призова поддръжниците й да подкрепят кандидатурата на Доналд Тръмп за президент

9/ Бившият лидер на расистката общност Ку Клукс Клан Дейвид Дюк призова поддръжниците на организацията да работят като доброволци за кампанията на кандидата на Републиканската партия Доналд Тръмп. Макар и расистката организация да не изразява официално подкрепа за Тръмп, членовете й се надяват, че с действията си като политик той ще направи това, което те очакват от него, пише агенция Walla.

По-рано този месец името на Тръмп беше свързано с гласово съобщение с расистки призиви към жителите на Ню Хемпшир. „Ние не се нуждаем от мюсюлмани, ние се нуждаем от образовани и интелигентни хора“, се казва в съобщението. След нападението в Калифорния през ноември Тръмп призова да се забрани допускането на мюсюлмани в Съединените щати. Въпреки това той отрича да има общо с гласовото съобщение.

Доналд Тръмп обаче постоянно разпространява тезите на крайната десница, от Ку Клукс Клан до неонацистите..

Белите националисти са привлечени от полемиките, които разпалва Тръмп. Популярният неонацистки сайт Stormfront дори подобри сървърите си, след като те бяха задръстени от посещения след няколко публични изяви на Тръмп. Темите за затварянето на САЩ за мюсюлманите и построяването на стена по границата с Мексико белязаха връх в посещаемостта на сайта. Основателят на Stromfront Дон Блек признава пред Politico, че всяка изява на Тръмп покачва посещаемостта на сайта с 30-40%.

Дейвид Дюк, който е известен с антисемитските си позиции, смята, че само „подкрепата на милиардера за Израел е проблем“. От своя страна Тръмп официално се разграничава от него като е заявявал, че няма нужда от подкрепата му. Идейната близост между лидерът в републиканската надпревара и крайнодесните кръгове обаче е факт, който всички сондажи регистрират.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове