Куче вкъщи за здрави малчовци

Куче вкъщи за здрави малчовци - картинка 1

Не само, че ще бъде най-добрият им приятел, но ще им помогне по много други начини

Ако искате да поддържате всички членове на семейството във форма – вземете си куче. Проучване наскоро разкри, че подрастващите, които имат домашни любимци вкъщи, са с изненадващите 50 % по-малко уязвими към наднормено тегло в сравнение с децата, които не се грижат за животно вкъщи. В проучването участвали 1110 деца на възраст от пет до дванадесет години. Резултатите от изследванията показали, че децата, които отглеждат куче, са в много добра физическа форма.

Под „отглеждане” учените дори не включвали задължителните разходки. Игрите с домашните любимци са изключително полезни за здравословното състояние на подрастващите. Ръководителят на изследването професор Джо Салмън заявил, че „решението за отглеждане на домашен любимец е страхотна стратегия за родителите, които изпитват трудности да отделят децата си от продължителното гледане на телевизия или безкрайното стоене пред компютъра”.

За момента учените нямат конкретно обяснение защо животът в компанията на куче усилва имунната система на бебето през първата година от живота му. Котките изглежда също осигуряват известен защитен ефект на бебетата, макар той  да е по-слаб в сравнение с този от кучетата.

Защитата е по-ефикасна при децата, които 6 часа дневно са в компанията на куче у дома, в сравнение с връстниците им, които не притежават куче или чиито кучета непрестанно са навън.

/40

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове