Кунева скастри Радан Кънев

Кунева скастри Радан Кънев - картинка 1

"Интригата му рефлектира тежко върху Реформаторския блок"

Крайно необичайно е да се издигне кандидатура без да попиташ човека. Не мога да си го обясня по никакви нормални правила - политически и чисто човешки. Това заяви в Русе вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена Куневa и лидер на "Движение България на гражданите"(ДБГ), помолена да коментира изявлението на председателя на ДСБ Радан Кънев, с което той поиска втори мандат за президента Росен Плевнелиев, съобщава БТА.


Кунева обясни, че не разбира защо това е направено и допълни, че не иска да отива в спекулации.  По думите й президентът Плевнелиев е разчел зад този ход много тежка политическа интрига.

"С такива скандали това е много лош ход. Ако някой иска да убие Реформаторския блок, това е стъпка в тази посока. Не смятам, че хората, които са стигнали до ниво ръководители на съответните партии, са недостатъчно умни. Ако това не е политическа глупост, какво друго може да бъде. Разбирам мотивите на президента да се изкаже по този начин. Независимо, че изглежда, че той е първата жертва на подобна интрига, мисля, че дълбоката цел е Реформаторският блок (РБ)", коментира Кунева.

По думите й това рефлектира тежко върху РБ - по-тежко, отколкото върху президента. Според нея Росен Плевнелиев ще успее да го преодолее и го е направил много бързо с изявлението си.

"Ние, ДБГ, дадохме доверие. Няма да променим поведението си. Няма да играем нито с интриги, нито с омраза, нито със съдбата на страната ни. Това, че държавата е хвърлена два дни да говори за несъществуващо като възможност предложение, за мен е страшна загуба на време", заяви Кунева.

Тя обясни, че за нея е важно Реформаторският блок да бъде единен и самата тя прави всичко възможно това да бъде така. Кунева обясни, че по инициатива на ДБГ са били възстановени сбирките на изпълнителния съвет на РБ всеки вторник.
"Въпросът е да направим нещо повече. Местните структури го искат. Надявам се те да окажат натиск върху ръководството си да се държи прилично", каза Кунева.
В Русе снощи тя е участвала в учредяването на младежката организация на "Движение България на гражданите" в града.

/34

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове