Курумбашев: Народът показа, че иска коалиционно управление

Курумбашев: Народът показа, че иска коалиционно управление - картинка 1

Съмнявам се, че този кабинет, дори да се случи, ще бъде устойчив, каза още той

Този кабинет не беше съставен по класическия начин, Има такъв народ действа нетрадиционно. Ако народът искаше да има еднопартийно управление, щеша да даде на ИТН 120 депутата. 

Вотът на народа показа, че няма ясен победител и трябва да има коалиционно управление. 

Това коментира бившият депутат и евродепутат Петър Курумбашев по бТВ. Според него много трудно ще се управлява с 65 депутати, ако се подкрепи еднопартийното правителство на ИТН.

Съмнявам се, че този кабинет, дори да се случи, ще бъде устойчив, каза още Курумбашев. За всички законопроекти трябват поне 121 гласа, а как ще се търси подкрепа, ще бъде много интересно, добави Курумбашев. 

 

На Демократична България и "Изправи се БГ! Ние идваме" им се направи една презантация, без да могат да предлагат министри - каза им се "или това, или нищо". Разбирам тяхното положение, обясни Курумбашев. 

Един от лидерите на ИТН много хоресва Сингапур - там знаят след три години кой ще им бъде премиер. А кандидат премиерът на ИТН и представените министри са непознати. Кандидатите за канцлер в Германия се обявяват преди изборите.

Всички решиха, че абсолютно всичко можеш да си избереш през телевизията - жена, работа, не сме стигнали още да си избираме премиер с есмеси. Но може някой реалити формат да предложи, от гледна точка на рейтинга ще е много добре. 

Мантрата: Ето ви нови имена, защото другите са били в политиката, не е сериозна, каза още Курумбашев и добави, че според него не е добре премиерът да няма никакъв опит в политиката.

На България й трябва стабилно правителство и спокойствие, смята той. 

Предложението на Националния съвет на БСП и Нинова да предложи служебния кабинет да стане редовен първо го чух от формацията на Мая Манолова. Но възниква въпросът "вие толкова ли като партия нямате хора, та предлагате служебния кабинет", коментира Курумбашев.  

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове