"Кутии за изоставени бебета"

"Кутии за изоставени бебета" - картинка 1

Един начин за предотвратяване на смъртността на изоставените деца и успешен старт за тях

Индиана е на път на стане първият щат в САЩ, при който се позволява използването на "кутии за бебета" в опит да се предотврати опасността от изоставянето им. Въпреки, че този вид кутии са широко използвани в различни части на света като Европа, Азия и Африка, критиците смятат, че инсталирането на кутиите в Америка е погрешен начин за справяне с този трагичен проблем.

В кофа за боклук. В обществена пералня. Под седалката на метрото. Изоставени бебета се срещат често в най-нестандартни и неясни места и въпреки, че е налице статистиката колко американски бебета са изоставени всяка година, това съвсем е национална трагедия.

"Safe Haven" съществува във всички 50 щата и окръг Колумбия, което позволява на родителите по по-достъпен начин да предадат новородените си в болници, полицейски участъци и църкви, без страх от преследване, и все пак Fox News съобщава, че от 1999г. насам все още са открити над 1400 незаконно изоставени деца, като по-голямата част от тях са починали.

Кутиите ще служат като вариант за родителите, които не могат да издържат или да се грижат за детето си, или са все още несигурни как точно да открият човек, който би могъл.

Тези кутии всъщност са инкубатори и ще бъдат поставени на места като болници и пожарни. За разлика от сегашната практика на изоставянето пред някоя сграда, преди да бъдат забелязани родителите, тези инкубатори имат бутон, който ще активира нагревател и други алармени системи в случай, че има бебе в него.

До кутията се намира и описание за родителите, кого да информират, към кого да се обърнат ако в последствие решат да запазят детето си и за какъв срок става на въпрос.

"Открихме бебета изоставени в гори, поточета, канали. Това е и целта на тези кутии, децата да не страдат и да не умират".

Най-големият проблем е, че бебешките кутии не успяват да помогнат в основният проблем, пред който са изправени родителите - бедността.

/40

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове