Кънчо Стойчев: ГЕРБ спечелиха изборите нечестно и са моралният губещ

Кънчо Стойчев: ГЕРБ спечелиха изборите нечестно и са моралният губещ - картинка 1

Партията се нуждае от промени на места, призна кметът на Стара Загора Живко Тодоров

ГЕРБ безспорно спечелиха местните избори по нечестен начин и са моралният губещ в играта. Видяхме една бездействаща власт - гласовете се купуваха открито по площадите и тротоарите. Това изтъкна социологът Кънчо Стойчев в сутрешния блок на Би Ти Ви.

Той обясни, че дори хората да не са си сменили политическите възгледи, гласоподавателите от двете страни искат промяна в модела на управление.

 

Според Стойчев няма вреда в това да има моментни обединения с цел подобряване на условията в страната.

Той смята, че в момента няма ясно представителство на десните хора в България, а има достатъчно представители на либералите.

От своя страна политологът Даниел Смилов коментира, че резултатът от местните изборите е показал, че мнозинствата, с които ГЕРБ управлява в момента, не са най-стабилните или приеманите от хората.

 

По-думите му отливът от гласове в управляващата партия идва от това, че през 2015 г. ГЕРБ се коалира с Реформаторския блок за София, а на тези избори се обединява с ВМРО.

"Едни хора прецениха, че ситуацията е толкова нетърпима и решиха, че е нужно да се гласува за Мая Манолова, за да се стартира разпад на управлението. Други прецениха, че не са чак толкова лоши нещата. Това не означава, че гласоподавателите са сменили политическата си идеология", обясни той.

Освен това Смилов подчерта, че у нас не е определящо дали си първа партия. По думите му е важно с какви партньори се управлява.

Има места, в които са необходими промени и ще трябва да се премахне кампсулираната структура и да се отворят към по-широки и силни структури. Така кметът на Стара Загора и член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ Живко Тодоров коментира резултата от местните избори в сутрешния блок на БиТиВи.

Най-важното в неговата политика е развитието на индустриланата зона в Стара Загора, развитието на зоопарка, гарата на града, летния театър и други.

Според него ГЕРБ се представили добре на изборите, защото партията остана първа политическа сила. Той смята, че местните избори са по-скоро мажоритарен вот и по места вотът е много различен, като трябва да се огледат конкретните области и кандидати, които не са се преставили добре.

 

Там, където кандидатите на управляващата партията не се представиха добре, трябва да има промени, категоричен беше Тодоров.

Той смята, че човек не трябва да се сраства с властта и това ще бъде последният негов мандат. "Аз ще се постаря през следващите години старозагорци да усетят, че имат добър кмет като моя последен мандат", подчерта Живко Тодоров.

Кметът на Стара Загора категорично отхвърли твъденията, че столичният кмет Йорданка Фандъкова е купувала ромски гласове с аргумент, че София не е ромски град, а град на интелигенцията и не може да бъдат правени такива заключения.

По думите му винаги този, който загуби изборите, упреква другите партии, че са използвали нечестни средства.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове