Кървавата касапница, наречена приют в Кърджали? /СНИМКИ 18+/

Кървавата касапница, наречена приют в Кърджали? /СНИМКИ 18+/ - картинка 1

Жестокостта, която отнема безмилостно животите на безстопанствените кучета

С нас се свърза читател, чиято самоличност ще запазим, тъй като лицето многократно е заплашвано, че ако проговори ще бъде „наказано“ от служителите на приюта!

Ето какво разказа лицето:

„Предполагам ситуацията в приюта в област Кърджали наподобява ситуацията в много други приюти в страната.

Като цяло на доброволците, които се опитват да помогнат на тези животни, не се гледа с добро око. И изобщо не ни отразяват, ако мога така да се изразя, в последно време практиката им е да прибират безстопанствени кастрирани животни от улиците, маркирани, живеещи между блоковете, за които хората полагат грижи, подчертавам неагресивни кучета.

За тези хора няма значение дали едно куче е кастрирано или некастрирано, дали е бременно, дали са малки бебета – абсолютно всички се прибират в приюта. Някои от тях уж ги кастрират, други не, след което кучета просто изчезват. Не се връщат на местата от където са взети, както е според законовите наредби, въобще ги няма в града. След престои в приюта, в продължение на  3-4 дни, кучетата буквално се изпаряват.

От няколко месеца момичета (доброволки) обикалят селата, в радиус на 50 км от Кърджали, и съответно намират кучета в пущинаците, в безлюдни отдалечени места, където е невъзможно да намерят както вода, така и храна.

Едно от кучетата е намерено захвърлено в канавка. То просто не е имало шанс да се спаси.

Последният пресен случай е за две кучета, които са извозени извън града и са разстреляни от ловджии. Има случаи на блъснати от коли, на починали малки бебета от липса на вода и храна.

Когато попитахме ловците защо разстрелват кучетата, те просто ни отговориха, че „това е нареждане отгоре“. Какво означава това? Кой би поръчал подобно нещо? Управителят на приюта? Реално кой би могъл да нареди животните да се извозват там?

Тази практика продължава с години, от както съществува приюта.

От много дълго време кучета изчезват от това място. За съжаление до скоро не разполагахме с автомобили, с които да ги търсим.

Последната изчезнала „партида“, както я наричат от приюта, наброява 9 кучета, като в момента от тях е намерено едно единствено живо - в гората.

В този приют има назначен персонал, но не се полагат абсолютно никакви грижи, няма значение едно куче дали е болно, дали е родило.

Условията за живот за покъртителни – няма храна, няма вода, всичко е покрито с изпражнения.

От два месеца има назначен нов човек, който всячески се опитва да промени това, но ситуацията просто не му позволява. Той не може да направи нищо, при положение, че няма дори с какво да ги нахрани. Преди да дойде този човек, единствено доброволците поддържаха донякъде поносима среда на живот. Ринехме изпражненията, опитвахме да почистим, до колкото е възможно. Носехме им храна.

Достъпът до там винаги е бил изключително  труден.

Приютът разполага с бюджет между 60- 70 хиляди лева на година. Къде отиват тези средства? За какво се харчат? Кой ги прибира?

Предизвиквали сме проверки, различни организации са посещавали приюта, но в крайна сметка мерки не се взимат. От „институциите“ на местно ниво казват, че няма никакви проблеми в приюта, независимо от констатираните нарушения. Резултати просто няма.

В приюта е истинска касапница. Намирали сме трупове на кучета, буквално с червата навън, оставени да гният. Кадрите, които предоставям на no-comment.bg, са повече от ужасяващи.

Ако служителите от приюта прочетат името ми, ще отидат в моя квартал и ще приберат всички кучета, кастрирани лично от мен при други ветеринари. Това е единственото ми притеснение. Не за пръв път са ме заплашвали!

Публикуваме и два текста, споделени в социалната мрежа facebook:

“Имаме „честта и удоволствието” да Ви запознаем с последната и най-актуална стратегия за справяне с популацията на бездомните кучета в област Кърджали. Както обикновено инициативата идва от приют „Дай лапа”. Идеята е следната: прибират се кучета, без значение дали са с марка или без. На база настроението на персонала се преценява дали кучетата да се кастрират или не. След това всички се товарят в буса и закарват на 30-40-50 километра от града, по възможност в пущинаци, където бездомничетата да намерят своя край по-скоро. Днес е бил последният ден на тези две кучета – Сирена, прекрасната синеока майка и този кафяв мечо, който си отиде без да знае какво е любов. Кучетата са били видени по пътя за Асеновград, на около 30 км. от Кърджали, простреляни, целите в кръв. Спете спокойно, защото аз няма… Но някой ден, да някой ден…мръсните Ви души няма да намерят покой!”

“И двете кучета се издирват. Били са извозени от приюта, най-вероятно в петък. Две от другите кучета, които бяха в приюта в сряда, са намерени мъртви, /простреляни/, по пътя Кърджали-Асеновград, най-вероятно и тези кучета са в същата посока. И двете са момичета, с добро телосложение. Всяка информация може да спаси живота им. Моля пишете ни, ако сте ги виждали!

Лиглата /кучето от пиците New York/, изключително социална и кротка, отново прибрана в приюта!? Не мога да разбера на кого пречи? Другото момиче също е с марка и е прибрана от квартал Веселчане...причината отново неизвестна!!!”

Скъпи читатели, смятате ли, че подобно зверство би следвало да се приема за нормално отношение към едни беззащитни животни? Смятате ли, че подобна гавра с десетки животи, следва да остане ненаказана?

Въпроси много. Очакваме отговори!

Този кошмар трябва да спре!

Това зависи изцяло от Община Кърджали и прокуратурата, която може да се самосезира за проверка, дори и по този материал.

Не бъдете безразлични към насилието!

 

/33

Коментари 43

 • #43
  Аз. -

  Нещастници!Долни гадове!Ненормални съдисти!Хора се водите!?!Намерили най-добродушните същества и решили да ги измъчите, и какво получихте?!? Дано сън не ви хване от това което сте сторили и от кармата която ви чака!Не ви е срам!!!Дано да ви накълцат на парченца и ви захвърлят на сред център за да видят всички колко са били добродушни с вас,докато ви ритът! за всичкото зло което сте сторили, просто съм потресена! Коя нормална душа постъпва така с тези добри души?

 • #42
  . -

  .

 • #41
  Няма значение -

  Абе 38 и 27 вие нормални ли сте? Изроди ли сте какви сте не разбирам? Човечност има ли във вас? Това да не ви е касапница за животните те с нищо не са виновни за това, което изродския приют им причинява... Не знам до кога подминавате тея постове за такива изродския деяния в България и нищо няма да правите.. Това не е държава а пародия! На никой ли не му пука? Потресен съм от хората, които работят в приюта и до сега не са подали сигнал какво става.... Всички виновници за това заслужавате да ви кастрират по същия начин и да ви оставят извън града в една пустощ и да гниете, като живи трупове без храна и вода... За този който гълта парите за предоставени за грижите над животните искрено му пожелавам кастрация, като тази на снимката по горе и да изгние дано бавно и мъчително, изрода гаден! ЗАТВОР за този престъпник!

 • #40
  л -

  Това са чисти глупости. Видях коментар, че ако животно не е осиновено трябва да се убие. Как така? Ако кажа същото за сираците хиляди ще рипнат, но щом е животно да мре. Не е чесно. Не заслужават смърт. Нито в този приют, нито в друг. Животните заслужават да са на тази земя повече от нас. Щом съдим кой заслужава да умре и не, само защото е по ниш от представата за човек.

 • #39
  Божидар -

  До #38 Само че на Запад животните не живеят в такива условия в приютите и не се умъртвяват по такъв начин. Това обаче не може да го проумее един коравосърдечен изрод!

 • #38
  Естествен подбор. -

  Поради човешка намеса полуацията на кучета се е увеличила неимоверно много. Точно затова в другите страни (при това западни) едно куче, като поседи известно време (1 или 2 месеца) и не бъде осиновено, се убива. Това прави и този приют. Единственото, което може да се подобри е условията на живот на животните, които изчакват осиновяване и администрацията която води бумащината. Тя трябва да бъде по-прозрачна и да става точно и ясно кое куче кога е пристигнало, защо е било прибрано и кога е била осиновено или убито. Тези които са против убийствата на опасни животни, нека да отидат в зоопарка да влязат в клетката на гладен лъв и да почнат да му водят лекция как не трябва да ги яде. Понеже съм сигурен че няма да го направят, тогава да вземат да помислят защо няма лъвове по улиците и защо те искат да има опасни кучета там?

 • #37
  Таня-Шумен -

  Има ли някаква промяна в приюта днес , щеше да има ден на отворените врати септември

 • #36
  м.т. -

  Подайте сигнал до господари на ефира. Аз го направих вече.

 • #35
  radostin -

  как да обясниш на едно бездомно и уплашено куче, което не говори езика ти че пречи и е страшен "звяр" за "хората" по улиците !!! Вие да не сте от Ислямска Държава бе гадове...!!! БЪДЕТЕ ПО-ДОБРИ НЕ САМО КЪМ ЖИВОТНИТЕ А И КЪМ ВСЯКО ЕДНО ЖИВО СЪЩЕСТВО!!! Всеки си плаща за деянията които върши на тази земя!!! А може би важи за България репликата от филма " Влакът Беглец" - Във всеки звяр има капка милост !!!Аз не съм звяр ,аз съм Човек !!!

 • #34
  Христо -

  Не може да съдиш за айзберга по това което се виждаш над водата. Това което е изложено в статията е крайния ефект от немарливото отношение на държавата, на хората които живеят в същата, на мен и на всеки който чете тези редове. И да се обиждате и да не се обиждате, приемете истината. Хората които работят в приютите не са виновни, че съответните общини не им отпускат средства и мизерията расте с всеки изминал ден. Колкото по-добри условия за работа се създадът, толкова по-кадърни и можещи хора биха приели да работят в приютите.

 • #33
  Ianna -

  Nqma nujda da sporim pomejdu si.....molq vi obarnete vnimanie na tezi izrodi koito ubivat I iztezavat nevinnite jivotni,nqkoi trqbva da napravi neshto,I Ako nie horata me poemem zakona v nashi race nie mislq che nqkoi shte obarne vnimanie kakvo stava v priutite Za bezdomnite kuchenca

 • #32
  Течо -

  Няма такава държава.. и особено прост народ! "За величието на една нация и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" Махатма Ганди (1869 - 1948г.)

 • #31
  Галя Стоянова -

  Вместо да се обиждате и да отделяте часове да отговаряте на тъпи коментари под статията,напишете по един имейл,както направих аз за 5-10 мин. Това може да свърши работа. Вършило е и преди. Нали искате нещата да се пороменят-променят се с изисквания към отговорните хора,с въпроси,натиск,настояване! Ето линк към Четири лапи: http://www.four-paws.bg/bg/page-0/ Ето линк към кметството на община Кърджали/има бутон за формуляр за молби и жалби/ http://www.kardjali.bg Ето наредбата за изисквания за приюти-четвърта глава. Прочетете я,не е много,така ще увеличите мотивацията си да изпратите по един имейл на по-горните линкове: https://dailapa.wordpress.com/закони-и-нормативна-уредба/на-за-изискванията-към-приюти/ Да не забравяме,че целта на публикацията е да направим нещо,за да помогнем на животинките в този случай,а не да си губим времето в безцелни съжаления или лични обиди.

 • #30
  До ха ха и защитника му27 -

  Да обичаш или не животните е личен избор да,обаче и аз като ха,ха то ще заявя,не анонимно,а с името си И аз не искам да виждам по улиците на тази страна такива гледки,пребито куче преди една година зад блока ни,което дойде от някъде,пребито с ритници,чух само предсмъртните писъци,после отидох при насъбралите се съседи и видях трупа,та така около година куче,около 3 4 килограма,слабо и изядена от краста,като кора,след побоя очните ябълки бях я изхвръкнали и залепени за терасите,кръвта и мозъка ги чисти ха от терасата цяла седмица собствениците,когато един престраши да го пипне,езикът капна в ръцете му и челюстта се разтвори счупена ,зъбите строшени изпадаха,а когато го повдигнаха още малко,кожата на корема се проби и изтекоха вътрешностите,та съседите чувайки писъци са видяли млад,20 тина годишен няма да казвам човек,който си е метнал качулката и избягал,и аз не искам ха ха да има кучета по улиците ,нито те искат и затова ЕС е преценил и дал пари,нито аз съм измислила програмата Кастрира и върни ,много моля ,но тези снимки на тази кланица,за която се отделят 60 70 ХИЛЯДИ ЛЕВА не може да хареса на никой и той да не си зададе въпроса къде са тия пари,а колкото хахахчо до това ,че необичащите животните ги убивали по улиците и би било по добре да бъдат убивани в приютите,не смятам ,че може да го каже нормален човек,а да си продължа мисълта ,снимката ,която ще публикувам е за описанието което направих,на убийство на куче от човек ,необичащ животните и все пак,ние учителите според 27 сме тъпи,но въпреки това разбрах,че е по добре убийството да се извърши в приют,БЕЗ КОМЕНТАР 27 този не човек необичащ животните е според мен лайнян плъх,защото съседите твърдят ,че след убийството е побягнал като такъв,мятайки качулка ,за да не бъде разпознат

 • #29
  anislav_lichev -

  Няма контрол продължавам да го твърдя както при всичко друго!

 • #28
  Ваня -

  Не виждам хората,коментирали за кучетата,да са образец и мерило за човечност.Изобщо.Кое наричате човечност и милосърдие?Това ли да натрошите някой?Много човечно,няма що.А не е ли по-добре да се построи частен приют,да се приберат кучетата там,а не да се винят непрекъснато хора,които може би нямат никаква вина за бездомните кучета?Така няма да ви се къса сърцето от такива гледки,както и хората няма да гледат накриво поредното бездомнниче.Това поне може да бъде направено от хората,обичащи животни,без да се опитват да задължават останалите,които не ги обичат, да прибират.Никой не е длъжен,но на който са му мили,нека направи нещо за тях,защото които не ги обичат,не са длъжни и това да ги прави по-лоши хора.Не може да се знае кой изхвърля,без да се познава лично човека.Или да се пише с огромни букви,все пак,който има желание,ще прочете каквото го интересува..Невъзпитано е,също и начина на коментиране на определени хора.Много лоша представа и репутация се създава за хората ,обичащи животни.Все пак тук е публично място и много хора четат,също и споделят помежду си.Не бива така!

 • #27
  против даскалиИцата -

  Canka Kolewa ,Виж си себе си преди да си позволиш да коментираш останалите.Човек и анонимен да е,все пак е прав.Ти кога и къде видя,че точно той си изхвърля кучетата,за да се изказваш така компетентно?Кога и къде видя той да развъжда?Кога видя точно той да осирА?Той компетентен,а ти-гнусно лайно миризливо,като всички ДАМИ (ПЪЛНИ БОКЛУЦИ),които начукват,имат гнусен каруцарски език и псуват наляво-надясно всеки.Справка-във фб коментарите.Имам въпрос'Въпросните ''''дами''' с тези уста ли ядат или имат друг чифт?Но какво ли да очаква човек от такива?Точно тези хора винаги са с претенции за интелектуално ниво,морал,ценности.Нима??Ужас!'Зелен кон,негър скиор и умен даскал'....Как и къде видя,че точно той и такива като него си изхвърлят боклуците,когато съм виждал как улични кучета разхвърлят боклука-същите сополиви салфетки,вероятно и от такива като въпросната даскалица. Виждал съм често и стопаните да не си чистят след псетата.Не правят и опит.Тротоарите и улиците са насрани от такива като тях,по-точно от вашите любими помияри,не от такива като него.Но това е в реда на нещата за '''чистници''''' като вас,на които ви харесват уличните глутници и кучешките изпражнения,но с големи претенции към хората,които не искат кучетата.След като имат такова огромно желание да осиновяват в Германия,влачете ги натам,какво сте заревали като вдовици?А кой какво мрази и обича,не е ваша работа и просто не го налагайте на останалите!!!!В крайна сметка ще е кой как го разбира.Кой анонимен,кой не,не може и не трябва да има кучета по улиците.

 • #26
  Анелия Ангелова -

  Това е повече от безобразие! Според мен това издевателство не трябва да остава безнаказано. Точно организациите, които имат възможност да алармират и да задействат конкретните институции, са тези, които са написали публикацията. Става въпрос за Организация за защита на животните "Четири лапи" и "Заедно срещу насилието над животните". Обръщам се към Вас: след като сте посочили проблема, имате свидетел и съответно снимков материал, ясно илюстриращ издевателството, защо нищо не се прави по въпроса??? Какво още трябва да се случи, за да спре този ужас??? Вие имате властта да реагирате...

 • #25
  Гулова -

  Абе хора вие нормални ли сте !?! Как може някой да се изкаже,ме да бъдат убивани е напълно нормално ?!? Вие виждате ли тези снимки? Естествено,не можем да си налагаме мнението един на друг,но човечността е качество не мнение ! Тези шибани приюти са направени с тази цел-да прибират бездомни кучета И ДА ИМ ОСИГУРЯТ ПО-ДОБЪР НАЧИН НА ЖИВОТ ! Управниците крадат паро,убиват животинките и заради такива ДЕБИЛИ като някой от коментиращите тук ,тпова няма да спре ! Не живея в България,точно по тази причина ! НЕКАДЪРНИ ПОЛИТИЦИ-МУТРИ и ИЗТЪПЯЛ И ОЗЛОБЯЛ НАРОД ! Безсрамници !!!!!!!

 • #24
  anita -

  Номер 15 и някои коментиращи с мръсен каруцарски език,моля да си мерите приказкитеТова са идиоткски приказки,а с това по никакъв начин не помагате на бездомните кучета.До този момент не видях нищо смислено написано,освен коментара на Елица.Тези,които не обичат животни,както и тези,които ги обичат са еднакво лоши.Разбира се,че не бива да бъдат клани животните по този начин.Разбира се,че и за тях като живи същества трябва да се полагат адекватни грижи.Кой от вас,обичащи животните,моля, е ходил в Италия,Испания,Англия?Все някой от тук коментиращите има.Там да сте видели бездомно куче по улицата?Има закон-прибират се в приюти,където,предполагам условията не са като в нашите,чака се определено време,след което ,ако никой не го вземе,се приспива.Ако пък има места,може и за по-дълго да го оставят.Агресивните се приспиват.Какви са тези безсмислени приказки,че всяко живо същество има право на живот?Вероятно ще пожалите прасето,когато трябва да си нахраните кучето.Нека погледнем малко по-реално на нещата,а не да живеем в някакъв измислен свят.Не може и няма как да се запази живота на всичко,що мърда.Грозните и агресивни коментари са само от обичащите животните.Би трябвало малко да се засрамите.Елица много правилно е написала,но едно няма как да се направи-да се връщат по местата,нито ще стане за има-няма 10 години.Доста години минаха вече,много години връщат по места,този проблем все още няма решение.Какво като са здрави кучета?Трябва ли цяла нощ да лаят бясно и да не може да се спи от тях?А хората да са на парцал на другия ден и отидат на работа непълноценни.Не е необходимо да захапе някой,просто не бива да е на улицата,толкова.Това вече е години наред и трябва да приключи по възможно най-добрия начин и за двете страни.Защото като се настоява да се върнат по местата,там има хора,които не ги искат и никой не е длъжен.Нито са виновни кучетата,нито хората,за да търпят този тормоз.Нужно ли е да ги убиват,защото някой ги е изхвърлил или предпочита те да са на улицата,а не в приюта?Ако толкова му е мил на някой някой пес,нека го приюти,да полага грижите за него и да му носи отговорността.Не съм съгласна,че обичащите животни не искат животни на улицата.В противен случай ще направят всичко те да не са там.

 • #23
  Галя Стоянова -

  Хора,много приказки! Дайте да свършим нещо конкретно! Къде е най -добре да пишем и да пуснем този материал? Не всички имаме време да потърсим адреси на всички отговорни. Някой има ли адреси на тази конвенция,на полиция,на организации. Хайде всеки от нас да пусне на тези места по един имейл. Това вече помогна веднъж да се раздвижат нещата на сдруго място.

 • #22
  Емо -

  Всички тези изроди , които постъпват така с животните рано или късно ще си платят. Не пред нас , ами пред господ . Нека бъдат сигурни в това .

 • #21
  Vahan Agopyan -

  Гн Милчев Май нащо време наближава и ще имаме много работа. Много има за разчистване. Трябва да възстановим равновесието на земята.

 • #20
  Ani -

  Gnusnqri mrysni, do koga shte cheta samo takiva brutalni neshta! Kak ne vi e sram, tezi koito sa v blizost do tova g radche da napravqt neshto, vijte che choveka se e postaral da ni uvedomi!

 • #19
  Гергана -

  Това е ужасно! Така е почти навсякъде в България,за съжаление, парите за животните се изпаряват, а хората,които работят в приютите или към Екологията в различните общини за мен не са хора, взимат си заплатките без окото да им мигне.Отвратена съм! Трябва да се направи нещо, но да коментираме само няма да помогнем на животинките

 • #18
  neziha -

  vnezapni proverki na vsichki priuti v stranata ,smqna na persionala i na nachalnici ,ako grijata za jivotnite ne e taka kakto bi trqbvalo da e

 • #17
  NINA -

  EVRO PARI SE DAVAT ZA TEZI PRIYTI,VAPROSA E KOI GI KRADE I JIVOTNITE SE IZBIVAT? AMI OBEDINETE SE I S POVECHKO MAJE DA SE VKLUCHAT I HODETE V TEZI PRIUTI I DEISTVAITE PO MAJKI A NE SAMO DA SI PISHEM GLUPOSTI,KAT SE HVANE SHEFA NA PRIUTA OT NQKOLKO MAJAGI,DA MU PLESNAT DVA SHAMARA I SHE VNIMAVA ZANAPRED

 • #16
  mmmm -

  Ymrete be maika wi she eba boklyci skapani ne ste hora!!

 • #15
  До ха-ха -

  Как не ви задоволиха мамка ви долна педалска, няма ли кой да ви го начука яко и да мирясате и да ви го подаде в грозните устици да ги затвори?!?!?

 • #14
  DCA -

  Кучетата се избиват заради пари,толкова ли сте глупави.Началниците на приютите регистрират кучетата, като за това взимат пари от общините (от държавата) за всяко регистрирано куче.На общината и е все тая какво става с тях, въпроса е да не са на улицата.А началника на приюта,не иска парите за храна и ваксини да отиват за животните, а ги иска за себе си.И пак става въпрос за човешка алчност, породена от ниска чиновническа заплата или други мотиви.Затворете масово повечето приюти в малките населени места ,където не им се търси отговорност,и те ще останат без работа.така няма да има масово избиване на тези животинки.

 • #13
  Елица -

  Здравейте! Чета коментарите и неразбирам защо се получава така?! Оставам с впечатление (не само от коментарите тук), че без значение дали обичаш животните или не ти пука за тях, и двете страни НЕ искат да има животни по улицата! Не е ли по- добре, вместо да се обиждат един друг, да се обединим в една обща кауза? Хората, които са за хуманно отношение и тези, които не обичат бездомните кучета да настояват за по- строги закони и спазването им и така ще получат задоволяващ и двете страни краен резултат! На едните няма да им се разбиват сърцата от трупове на животни, а другите няма да си губят времето да стрелят кучета! Примерно, ако закона ЗАДЪЛЖИ всички стопани на кучета да ги кастрират, ако нямат документ за развъдник и санкциите не само са големи, но и се събират- за има няма 10 години и по- малко улиците ще са "чисти"! Може, който няма достатъчно средства, за да си ги покрие (глобите за незаконно развъждане, за малтретиране, за изхвърляне на кученца и т.н.) да полага обществено полезен труд и да ходи да рий лайна в кучкарника докато му дойде акъла в главата (хем ще се пестят пари на общините, хем ще има шанс някой да си изкара поука и да не повтаря грешките си)! Чудя се дали не е по- добре да се проведе референдум за задължителната кастрация, вместо за атомни централи :) Въпроса с кучетата, освен че насъсква хората един срещу друг, крие опасности както за психическото, така и за физическото здраве на обществото! Ако гръмне атомна централа в Румъния... възможността за поражения тук е голяма (даже сигурна)! Ако тук няма бездомни кучета, обаче е все тая дали има в Румъния (примерно)! Разликата е и в това, че не можем да забраним, на който иска да си цъкне една централка, но можем да се преборим с кучетата ни! Колкото и да не ни се иска да си го признаем- проблемът е общ, защото кучетат по улиците са наши, общи! А и крайно време е по- голямата част от парите от данъците НИ да отиват за образование, здравеопазване и т.н.!!!

 • #12
  Иванова -

  Здравейте , аз не съм запозната с тези неща, но подозирах като знам какви безсърдечни същества са работещите в този така наречен приют !!! Аз си хранех няколко кученца , които мистериозно изчезнаха , много се притеснявам да не им се е случило нещо лошо :( едното си стоеше пред вратата ми , беше много мило и добро , има си 4 кученца , за които сега се грижа аз , грижа силно казано , просто ги храня ... Кажете какво можем да направим , за да спре това ? Каква е процедурата , какви са стъпките ??

 • #11
  минко -

  добре господин тинко.кой е казал че улиците трябва да са пълни с безпризорни животни?????????но трябва ли едно такова прибрано УЖ да бъде гледано за да не се мотае по улиците и да ти пречи,да бъде клано,разстрелвано и хвърляно в пущинаците за да умре??????

 • #10
  Тинко -

  Като ви чета, обичащите кучета сте много по-лоши от всички.Какви са тези епитети,какво е това обръщение?Личен избор е на всеки дали ще обича или не животните.Нищо нямам против тях,но нека се направи нещо да няма такива бездомни.преди дни ме нападна едно,както си карах велосипеда,никой и не реагира.А тук има коментиращи,пропагандиращи да сме ги пускали на свобода.Как така на свобода?Всяко куче трябва да има стопанин до себе си,който да се грижи за него и да поема отговорнпстта.Като ги пуснете на улицата да ги убият,какво печелят те или вие от това?Горките животинки!В крайна сметка те патят от безотговорността на някои.

 • #9
  хаха -

  7,нима?.обидата си е лично твоя към твоето твърде ограничено мислене,без възможност дори да отговориш,но не и към мен.Никога не вадя аргументи против кастрацията,напротив!Кастрират се,но не да се връщат на улицата,а да се намери дом.Но не да се връщат по местата.Това не е само нашата земя,но не може да ходят безстопанствени кучета по улицата.Кучетата не са част от природата,нито са природа.Някой не е бил в час по биология.И ако не бяхте толкова ограничено мислещи хора,нямаше и да го напишете.Обръщайте се към боклуците,които ги размножават,не към мен.Обръщайте се към тези,които изхвърлят,не към мен.Както и към организациите,които уж помагат..Аз просто не искам кучета по улиците,за разлика от вас,без значение откъде са се появили.Не държа да приемете моето мнение,и не ви го налагам,за разлика от вас.Не е редно да бъдат така брутално избивани!Но не е редно и да бродят по улиците.А когато разсъждавате,поне не си противоречете.Един казва,че е редно да са на улицата,друг не искал да имат такава участ.Бъдете малко последователни и постоянни,преди да пишете.Изобщо какво искате?Всяко същество имало право на живот?С какви същества си храните кучетата,лицемери?Пилета,телета,прасета??Те нямат ли право на живот,също толкова?Ама пишете за културно и интелектуално ниво,както и това кой колко и кога ще живее.Да не сте богове,че да знаете и определяте кой,кога и колко?Прави сте,по разсъжденията може да се види на кой колко му струва акъла.Хубав ден!

 • #8
  ... -

  До хаха: Само не мога да разбера какво са виновни кучетата и като цяло животните. Какво като са грозни и неугледни? какво като ходят по улиците? това само нашата земя ли е? какво като сме 21 век? вие не разбирате ли, че това е ПРИРОДАТА... Модернизация, модернизация...Нека се модернизираме, нека се строят сгради, нека се замърсяват почвите и водите и да унищожим природата, за да ни е хубаво и после какво? идва нашият бавен и мъчителен край... Научете се да се поставяте на мястото на другите същества. Ами ако бяхте на тяхно място? По твоята логика трябва да се изгонят и разстрелят всички бездомници...

 • #7
  . -

  xaxa, предполагам няма да го приемеш за обида,тъй като си ограничена личност, съдейки по коментара ти..същества като теб трябва да бъдат екзекутирани преди да започнат да сеят зарази.. Хубав ден ти желая.

 • #6
  serena -

  Аз като му гледам разсъжденията на тоя, е по-добре Господ да го прибере, та да не се мъчи тук. Такова нещо не може да се нарече човек. Бездомните кучета идват най-вече от ПРОКЛЕТИТЕ БОКЛРУЦИ, наречени "стопани", които оставят домашните си любимци да се размножават и после изхвърлят поколенията им на улицата!!! Вадят 1000 аргумента против кастрацията, но не поемат отговорността да не са производител на бездомни животни. Всяко животно, родило се на тая Земя, заслужава да живее. А тия концлагери, наречени "приюти", са такива, защото там "работят" други БОКЛУЦИ, на които не им пука за животните, а само за парите. Просто толкова много човешка измет има да се изрине от Земята, че не виждам скоро да стане, уви, а в това време животните ще живеят и умират в мъки :( :(

 • #5
  до 3 -

  Нито споря,нито налагам на някой мнението си.С кучкари не може да се води никаква дискусия.Преди да започнете такава,научете се да уважавате всяко мнение,както и това,че всеки има право на него,без да бъде обиждан публично.Това,че някой не обича и това,че някой обича животни,е право на личен избор.Но това,че вие,кучкарите,опитвате да го налагате на другите чрез обиди,както и с това да натрапвате нежеланите кучета на улиците,това е вече догма.Природно или генетично тъп??А?А ние сме свободна държава,в която всеки интелигентно и без обиди може да изказва свободно мнение.Май някой друг е събирам с лъжици по пода,когато опитва шумно да изкаже някоя глупост.Друг път преди да се изходите по този грозен начин,можете да отговаряте интелигентно.

 • #4
  n -

  до хаха, нужно ли е да се убиват по такъв брутален начин ? Тия пари дето уж са за поддръжката на приюта къде отиват ? В джоба на собственика сигурно, нали тези приюти са за да осигурят място където да бъдат животинките и да не плашат жителите на града ? Вместо това, парите си ги прибират за тях и ги убиват безмилостно, което е изключително жалко и се надявам душите им да страдат в Ада !!

 • #3
  До коментар #2 -

  Като ти гледам разсъжденията, тебе майка ти те е събирала с лъжица от пода бе! Природно тъп ли си или прилагаш специални трикове за затъпяване? Такива като тебе не трябва да ходят по улиците, обществена болест такава!

 • #2
  хаха -

  Ако всички безстопанствени псета се събираха и на всяка цена се пази живота им,това означава,че никога няма да се отървем от тази напаст по улиците.Така и не разбрах,вие,кучкарите,доброволците или каквито се наричате там,защо искате да има кучета по улиците?Намирате ли за нормално в 21 век улиците да са кръстосвани от несметни пълчища грозни,неугледни помияри?Защо за вас е редно тези кучета да бъдат върнати по местата?За да продължи конфликта между хората,които не ги искат и вие,които на всяка цена държите да останат там,на улицата?И в крайна сметка нежеланите кучета по местата да бъдат подритвани,наранявани или убивани.А къде е по-добре да са убивани-на улицата от хората,които не ги обичат,или в приюта?Това не е обич към кучетата,според мен.Крайно време е да разберете,че останалите не са длъжни нито да ги харесват,нито да ги искат,нито да ги търпят ,върнати на местата им.ПС,хич не ме интересува откъде са се появили тези кучета,дали са изхвърлени или не.Там не трябва да ги има.След като има толкова много организации или нпо-та,нека влязат в своята роля,а не да пишат,че нямали капацитета и възможностите.Ако те бяха на мястото си,отдавна да няма кучета по улиците.

 • #1
  р -

  Така е като сме тъпа и страхлива нация!

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове