a_angry.png

Lafka покорява света!

Lafka покорява света! - картинка 1

Павилиони вече се издигат и в Баня Лука - най-големия град в Република Сръбска, една от трите съставни части на Босна и Херцеговина.

Павилиони на Lafka вече се издигат и в Баня Лука - най-големия град в Република Сръбска, една от трите съставни части на Босна и Херцеговина.

Босненската PR агенция PRIME Communications съобщава, че Lafka в центъра на Баня Лука е открита на 5 ноември миналата година в присъствието на Радослав Рахнев - член на Съвета на директорите на Булгартабак, кмета на града Слободан Гавранович, изпълнителния директор на "Фабрика Дувана – Баня Лука" Григор Пеев, пишат от Офнюз.

"Фабрика Дувана – Баня Лука" (Тютюневата фабрика) е босненското поделение на Булгартабак Холдинг.

Миналата година българските инвеститори обявяват пред босненските медии, че Lafka в Република Сръбска вече осигурява работа за почти двеста души, с тенденция за увеличаване на броя на сергиите, и по този начин - броя на служителите.

Целта на инвеститорите е в Баня Лука да има над 30 киоски и още десетки да бъдат изградени в 20 общини и градове в Република Сръбска.

Кметът на Баня Лука Слободан Гавранович твърди, че Lafka заслужава подкрепата на местната управа, защото е от "полза за гражданите" и "създава условия за заетост".

За киоските в най-големия град на Република Сръбска съобщават и писателите Румен Белчев и Михаил Вешим в пътепис в последния брой на "Стършел". Вестникът публикува снимка на една от Лафките с коментар: "Не сакам в Струга дюкян да имам, а Лафка в Баня Лука".

/33

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли Борисов да подаде оставка?

Отдавна трябваша да я подаде!

58.82%

Да, незабавно!

23.53%

Късно е, да си изкара мандата.

5.88%

Не, в никакъв случай!

5.88%

Кой е Борисов и защо му искат оставката?!

5.88%

Блогове