Лазерно фенерче принуди самолет да кацне на Хийтроу

Лазерно фенерче принуди самолет да кацне на Хийтроу - картинка 1

Инцидентите с тази "игра" зачестяват

 

1/Полицията разследва съобщенията, че лазерен фенер е светил срещу самолет, което е бил принуден да се върне към летище Хийтроу в неделя вечерта, след като пилота е завил, че се е почувствал зле.
Полетът на Virgin Atlantic, който напусна Лондон,
пътуващ за Ню Йорк малко преди 20:00, трябваше да се върне малко след, като премина на западния бряг на Ирландия.
От полицията заявиха, че се провеждат действияза да се определи от къде е светил лазера принудил самолета да се върне,но до момента никой не е арестуван.
Напоследък се наблюдава рязко нарастване на броя на отчетените лазерни атаки срещу самолети във Великобритания през последните няколко години, според данни на органите за контрол на гражданското въздухоплаване. Повече от 1300 инциденти са констатирани от 2010 г. насам в сравнение със само 20 през 2005.
Миналата година бе регистриран един от най-тежките случаи в Обединеното кралство.

Зрението на пилота British Airways е овреден, когато лазер с "военна честота" е огрял в пилотската кабина на самолета, и го принуди да да се приземи на летище Хийтроу.
В изявление, публикувано в неделя вечерта, Virgin Atlantic каза полетът е бил прекратен "като предпазна мярка заради инцидент с лазерен лъч".
След като самолетът се приземи благополучно на летище Хийтроу, пътниците са били настанени в хотел, заявиха Virgin. Те ще летят до САЩ отново в понеделник следобед.

 

/29

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове