LED екран залепва за кожата

LED екран залепва за кожата - картинка 1

Устройството включва свръхлек сензор и безжична система за комуникация

Свръхтънък и гъвкав LED екран, който може да бъде залепен върху ръката, за да се получават и изпращат послания - това е изобретението на японски учен, който се надява то да намери приложение в здравеопазването, предаде Франс прес, цитирана от dariknews.bg.

"Устройството с дебелина 1 милиметър позволява на пациента да изпрати медицински данни на лекаря си", поясни изобретателят Такао Сомея от Токийския университет.

След като е залепено за дланта на ръката, то може да се използва също за получаване на послания от пациенти, за да не забравят да приемат лекарството си. Освен това може да даде възможност на малки деца да комуникират с бабите и дядовците си, които са далеч от тях. 

"Ако го постави върху кожата си, човек има чувството, че то е част от тялото му - увери Сомея. - Когато получаваш послания върху ръката си, ставаш емоционално по-близък с онзи, който ги изпраща."
 
Той отбеляза, че изобретението ще е от полза за възрастните хора в Япония, тъй като ще даде възможност за непрестанно неинвазивно следене на здравословното им състояние.


 
/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове