Лекари от Александровска протестират днес срещу мизерните условия за пациентите

Лекари от Александровска протестират днес срещу мизерните условия за пациентите - картинка 1

Д-р Андрей Коцев, председател на синдикат "Защита" в болницата: Положението е трагично

Лекари от Александровска болница протестират днес заради лошите условия за труд и лечение.

Преди дни от Национален синдикат "Защита" предупредиха, че клиниките по алергология, хематология и ендокринология са в критично състояние. По този повод от здравното министерство обещаха 800 хил. лв. за спешен ремонт. 

Вчера от ръководството на болницата излязоха с позиция, според която има създадена програма за поетапни ремонти на стойност 8,5 млн. лв.

Пред БНР Красимир Митов, председател на синдикат "Защита", заяви, че въпреки усилията на ръководството през последните пет години, пари за ремонти не са отпуснати заради това колегите му са предприели крайни действия. 

Д-р Андрей Коцев, представител на протестиращите лекари определи положението в болницата като "трагично". По думите му част от чуждестранните студенти отказват да влизат в отделенията, тъй като някои сгради са опасни.

 

"Тези 800 000, които се подхвърлят от вчера, реално няма да стигнат за абсолютно нищо. Самата болница вчера в съобщението си твърди, че са нужни 13,5 милиона за нашата сграда, емблематичната, за арката. Направете си сметка за какво мога да стигнат тези при това „до 800 хиляди“, каза още д-р Коцев, като изрази съмнение, че обещаните 800 млн. ще стигнат до болницата.

Протестиращите увериха, че нямат противоречия с ръководството на здравното заведение. Единодушни са, че ремонтът се оскъпява с времето, а конкретни действия от страна на здравното министерство няма.

Според д-р Коцев в болницата работят около 1500 души и днес ще протестират не само членове на "Защита".

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове