Лионел Меси се оказа македонеца Ленко

Лионел Меси се оказа македонеца Ленко - картинка 1
Снимка: novsport.com

Македония си присвои футболиста в името на по-светло бъдеще

Всеизвестен факт за всички ни е вече величието и продуктивността на добрата стара  Македония

Трудно ще се изнамери математик по земята, който да преброи що таланти и световни величия е родила таз древна Македония.  Та все пак всичко започва от там нека помним  този факт с първите македонци Адам  и Ева и техните неизброими  велики македонски потомци.

Към огромната звездна македонска  плеяда е неизбежно да не наредим рекордьора по спечелени златни топки на „ФИФА“  - Лионел Меси.

От националният отбор на Македония категорично заявиха, че са решили да привлекат своята най-голяма звезда Лионел Меси.  Лично министър –председателят на Република Македония Емил Димитриев е решил да се заеме с нелеката задача. Македонски архиви показвали  македонското потекло на петкратния номер едно в света, което ако се докаже ще имаме шанса да наблюдаваме и ние Меси по-съседски.

www.tor-hits.com
Снимка: www.tor-hits.com

Македонското правителство вече е в трескава подготовка на паспорта и работната виза на „бълхата“. Корените му  ни връщат в село Връбско от където започвала и историята на семейство Месевскови.

По време на втората световна война обаче Месевскови успяват да избягат от големите удари на войната и да се установят в далечна Аржентина. Семейство Месевскови  живеело в дълбока бедност и неможело да предложи кой знае какви възможности за малкия Ленко на който му оставало единствено да рита топката.  През 2000-та година малкия Ленко е изпратен за Барселона, където и получава новото си име Лионел за да е трудно различим от новите си съотборници. Може би  като следващи македонски открития  да очакваме да са Луис Суарез и Неймар като допълнение към  Ленко. 

Вие на кого залате ?

/36

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове