Лоши резултати за управляващата партия на Меркел в Германия

Лоши резултати за управляващата партия на Меркел в Германия - картинка 1

През септември може да се стигне до коалиция, която да не включва сегашните управляващи

Партията на Ангела Меркел ХДС (макар канцлерката вече да не е председател) претърпя поражение на регионалните избори в Германия, а резултатите предвещават проблеми за управляващите на парламентарния вот през есента.

В провинция Рейнланд-Фалц изборите бяха спечелени от лявата Социалдемократическа партия. На юг, в провинция Баден-Вюртемберг, спечели Зелената партия

Резултатите обаче не са пълна изненада, защото в двете провинции и досега християндемократите на Меркел не бяха първа политическа сила, пояснява Нова тв.

 

Сега сметките показват, че след федералните избори през септември може да се стигне до коалиция, която да не включва сегашните управляващи.

Левите, зелените и либералите от партията на Свободните демократи вероятно ще имат достатъчно народни представители, за да управляват без десните.

„Виждаме, че гражданите са недоволни. Нараства неразбирането към мерките, които вземаме за борба с коронавируса. Нараства нетърпението към ограниченията.

Затова хората на ръководни постове трябва да се погледнем самокритично. Да се запитаме в кое направление можем да работим по-добре? Къде можем да сме по-прагматични и да вършим нещата по-бързо“, каза генералният секретар на Християндемократическия съюз Паул Цимияк.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове