Лудост, та краят й не се види

Лудост, та краят й не се види - картинка 1

Мария Спирова: Глупокрацията осъзна, че няма кой да бачка и да плаща данъци. Клептоманите се чудят защо е празен магазинът

ГЕРБ отдавна премина всякакви граници на гротеската и в момента енергично разорава всички синори на лудостта.
Партията е в пароксизъм на невменяемост, в истински делириум, отровена в крайна сметка от най-ценната си суровина - вопиющата некадърност.

Некадърността е насърчавано от статуквото качество в България, защото създава изобилие от послушни оловни войничета, които стоят където ги сложиш и чинно падат и се преструват на умрели, като дойде време да ги пометеш от плацдарма като изкупителна жертва за поредното безумие на лоботомираната държава. Нещо повече - спестява усилията на системата да прогони инакомислещите с изтощителни активни репресии. Мнозина, които не могат да изтраят да функционират в среда на трагикомична самодейност и фарсово разграбване на ресурси - от тоалетна хартия до имоти по Черноморието - си тръгват сами, от отвращение. Така съпротивата отслабва драстично и за смазването на останалите непокорни и спорадична нискобюджетна разправа върши що годе добра работа.

 

Белята е там, че лоботомираната държава притежава способността за дългосрочно планиране на водосточна тръба. Тя не може да планира дори собственото си разбойническо добруване чрез стратегия за устойчивата експлоатация на наличното пленено население. Тцъ.

Изведнъж глупокрацията осъзна, че няма кой да бачка и да плаща данъци - понеже тия дето богатеят, основно богатеят от внушителната си задлъжнялост към държавата. Та, работодатели има, работещи няма. Зор. Как да привлечеш кьорав инвеститор, за да го измамиш, измуфтиш, обрулиш и натириш няколко години по-късно, ако дори не можеш да го примамиш с наличието на минимално квалифицирана работна ръка? Или поне работна ръка с пулс?

Естествено, лоботокрацията не работи с очевидности.
Не може да си представи, че задължението на една държава е преди всичко да се погрижи за тези хора, които все още са там, физически. Които още се борят, които стават сутрин и се блъскат като луди, за да има все още признаци на цивилизован живот на територията. Не. Как щяло.

ГЕРБ и хрътките под масата им дори не могат да си представят как да инвестират в здравеопазване, инфраструктура и образование, така че хората в България да получават жизнен стандарт, достойнство и квалификации, които действително да им бъдат полезни. Политиците на деня, начело с Оня с Пликчето, ще изгорят "къщите си за гости" пред това да признаят, че зловещата сегрегация на българите от ромски и турски произход е проклятие. Тя означава, че близо една трета от населението на България е нарочно лишена от смислен достъп до икономическа активност и това ама никому не е помогнало, освен на няколко истерични плондира да спечелят депутатски заплати.

Борисов 3, както Борисов 2 и Борисов Прим преди това, са кошерни организми, обладани от непрогледен идиотизъм, от който няма спасение. Те дори не могат съвсем да разберат как собствената им трескава, неконтролируема алчност пресуши де що има язовири! Изненада ги собствената им престъпна бруталност.

И със същата тази интелектуална мощ се опитват да разгадаят защо, аджеба, българите в чужбина не щат и не щат да се връщат в този земен рай, в който има режим на водата, а скоро и на въздуха ще има, но лъжите са безплатни и на корем.

Клептоманите се чудят защо е празен магазинът.

Тези хора си въобразяват, че ще решат тежките социални проблеми на страната, която сами разориха, с хленч и подкупи от кашкавал и розово масло. Та барем онези, които те собственоръчно прогониха, се завърнат, вече готови, изучени и стъпили си на краката, за да бъдат осмукани като пилешки кокали от прегладнялото за свежа мръвка туловище на глупокрацията.

И пак не чаткат, тиквите с тикви ненаяли се, че без нас - тези вътре и тези вън, точно в тази конфигурация, тяхната трапеза ще се стопи като лански сняг. Че техният необуздан паразитизъм продължава да е възможен именно, защото българите в чужбина СТОЯТ в чужбина! И се бъхтят в чужбина, и не престават да мислят откъде са тръгнали и за кого трябва да се погрижат.

Не разбират - как е възможно все още да не разбират!? - че ние, българите, оцеляваме ВЪПРЕКИ тях, в трансгранична роднинска (и родолюбива!) симбиоза.

Че всичкото това пращане на пари, което изпревари външните инвестиции, е само върхът на айсберга. Че частни лица, на които хич не им е това работата, всеки ден се борят да намерят лекарства и храни за тежко болни деца и възрастни в България, или пък да намерят чужди болници, в които болни българи могат да постъпят, съпроводени от превод и кураж, дадени от сънародник; че спестяват безумни суми, за да подкрепят сираци или да отворят следучилищна занималня в родния си град...

Лудост, та краят й не се види.
А трябва да й се види вече, защото иначе ще се види нашият.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове