Луксозно китайско имение плаши обитателите с призраци

Луксозно китайско имение плаши обитателите с призраци - картинка 1
Луксозно китайско имение плаши обитателите с призраци - картинка 2

Красивата просторна триетажна къща в стил френски барок, която си намира на улица Чаоней 81 в Пекин, е добре известно място в китайската столица

Красивата просторна триетажна къща в стил френски барок, която си намира на улица Чаоней 81 в Пекин, е добре известно място в китайската столица, пише Tastefully Offensive.

Обикновено такива къщи с малък и кичозен двор се продават за милиони долари там, но това имение продължава да тъне в разруха. Причината, поради която никой не иска да припари до него - призраци.

Местните легенди разказват, че това красиво имение е построено от императорското семейство Кин като църква за английските жители на Пекин. Когато през 1949 г. комунистите били на прага на града, тогавашният обитател на имението - висш член на националистическата партия - избягал и изоставил там жена си. Уплашена от предстоящата среща с нахлулите партизани, тя се обесила в дома си.

Мнозина вярват, че нейният дух продължава да кръстосва имението и до днес, тъй като не може да намери покой. Ето защо много малко са онези, които се осмеляват да влязат в имението, особено през нощта. Някогашната пищна постройка днес е само рушеща се сграда, покрита с графити-предупреждения, счупени бутилки и цигарени фасове. Въпреки че се намира в центъра на Пекин, нито държавата, нито частни инвеститори имат планове да реновират сградата, а историите за призраци спират потенциалните наематели. В същото време имението е част от историческото архитектурно наследство на града и не може да бъде разрушено, затова продължава да стои и да излъчва мистериозност.

/33

Facebook Коментари

Коментирай

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?

Блогове