Малко вълча аритметика на територията България с Николай Слатински

Момчето си отива, гърми Facebook! А може би отново приемаме желаното за действително...

8/ ФБ-залп: Момчето си отива!
А може би отново желаното се приема за действително. Нали Талмудът казва – ние виждаме нещата не такива, каквито са те, а такива, каквито сме ние…

Има няколко Но, поне както си мисля аз.

Първото Но е, че момчето не е някакъв апендикс, който го отрязваш, защото е нещо малко и ненужно, а може да предизвика перитонит в целия организъм. Момчето е доста яко дебело черво и операцията е, предполагам, далеч по-сложна и не-безболезнена и не-безопасна за организма.
Второто Но е, ако продължим медицинско-чревната аналогия, че тук има тежко преплитане на свинските черва на държавата и дръпнеш ли едно, могат започват да се точат дълго и ще настане една мътна и … кървавица.
Третото Но е, че тук ние имахме сраснали се две персони като сиамски близнаци. А тяхното разделяне винаги е опасно и за двата близнака, макар че понякога има хладнокръвно решение единият да бъде пожертван, за да оцелее другият.
И четвъртото Но е, че ние не сме в идеалната ситуация на два автономни субекта, когато този (както обикновено се случва у нас) в чиито ръце е политиката, елиминира онзи, в чиито ръце е икономиката – тук има общи олигархични интереси и именно те решават кой колко, докъде и как. 
Разбира се, аз също преди време прогнозирах, че

намаляващата баница (пица) ще породи вътрешно видови войни в олигархията, в резултат на които броят на вълците ще намалее.

При глупавите, хищни, алчни вълци, се случва следното: ако вълците са, условно казано, 7 и имало 7 елена, а после елените са станали 6, то тези глупави, хищни, алчни вълци започват вътрешновидова, вътрешно-глутнишка война и изяждат единия от тях, така имат пак по един елен като плячка. Но не мислят, че вече от 7 са останали 6 вълка, главното гледат да си запазят плячката – по елен на вълк. Така стават по-слаби, защото друга глутница би се справила по-лесно с 6, вместо със 7 вълка. Но, както казах, тези глупави, хищни, алчни вълци се интересуват само на тях лично плячката да не намалее.
Някъде има и умни, борбени, загрижени за общото благо вълци, които, когато плячката намалее, се обединяват, сплотяват, самоорганизират и започват битка за увеличаване на ареала си, за да има пак достатъчно плячка за всеки от тях. И другите глутници, като виждат как те са смели, солидарни, надъхани и нахъсени, подвиват опашка и бягат през девет гори в десетата.
Ето защо, както казал слепият, ще поживеем, ще видим. Но трябва да се знае, че

никой вълк в политиката не е успял като си е въобразявал, че за да му бъде дебел врата, трябва сам да си върши работата.

Кожите на такива заблудени вълци лежат проснати пред креватите и на терасите на имащите инстинкт за самосъхранение села. Някога, в детството, моят дядо (стар-татко) бе отстрелял един такъв вълк и оттогава помня думите му: „Най-лесно се утрепва вълк-единак, това да го знаеш от мен!“

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове