Класика в жанра, нали!
Още един любим бабин десерт, като "за всеки ден", без формалности и официалности!
Предлагаме ви класическа рецепта за домашна бисквитена торта, каквато помните от детството си:
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 л прясно мляко
400 г oбиновени бисквити (по желание може да ползвате и какаови)
60 г ягодово или малиново нишесте
150 г захар или на вкус
цветни пръчици
200 г смлени орехи по желание

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Прясното мляко се слага на предварително загрят котлон да заври заедно със захарта. Нишестето се разтваря в малко хладка вода и после се добавя към прясното мляко, като се бърка до сгъстяване.
В тавичка се нареждат един ред от обикновените бисквити, и отгоре се излива нишесте, след това отново бисквити и отново нишесте. Поръсва се с цветните пръчици за украса по избор. Може да се украси и със смлени орехи. Готовата торта се оставя да престои за час в хладилник за да се стегне.

И готово!
/10