Манджите на баба: Миш-маш

Манджите на баба: Миш-маш - картинка 1

Класика в жанра, нали!

Време е за добрата стара класика в кухнята! Напоследък май всеки може да готви всякакви завъртяни френски ястия, а къде останаха вечните бабини рецепти?
Поредна седмица ви връщаме в дневната на баба, където лесните български гозби са на почит.

А освен това са и много вкусни!

Днес ви предлагаме класическа рецепта за миш-маш - онова вкусно нещо, дето ви караше да си облизвате пръстите и да обърсвате чинийките с парченце хляб!

Необходими продукти:
4 чушки (зелени и червени)
4 домата
250 г сирене
1 глава лук
8 яйца
5 с. л. олио
магданоз
Начин на приготвяне:
Чушките се почистват от семето и се нарязват на ивички. Доматите и лукът се обелват и се нарязват на дребно. В олио за минута се запържва лукът, добавят се чушките. Съдът се захлупва и зеленчуците се задушават на тих огън 5 минути.
Прибавят се доматите, отново се захлупва и се задушава още 5-6 минути. След това се натрошава сиренето и се разбърква.
Добавят се яйцата. Разбърква се няколко минути на не много силен огън, докато се получи желаната консистенция.

Готовото ястие се поръсва със ситно нарязан магданоз и се поднася.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове