Манджите на баба: Ореховки

Манджите на баба: Ореховки - картинка 1

Класика в жанра, нали!

Пролетта се вихри с всички сили навън, време е да преборил пролетната умора с нещо сладко! 
И какво по-хубаво от класически бабини ореховки?

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

3 бр. белтъци
250 г орехови ядки
250 г захар
2 ванилии

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Орехите се смилат с няколко лъжици захар. Белтъците се разбиват на водна баня, докато водата в долния съд се загрява. Когато станат на сняг се добавят захарта и орехите. След като водата в долния съд заври, огънят се намалява и разбъркването на сместа продължава още 5-6 минути. Свалят се от водната баня, добавя се ванилията и се разбърква отново. След това се оставя да се охлади.
От изстиналата смес с мокри ръце се оформят топчета, които се подреждат в тава, застлана с хартия за печене. Пекат се в предварително затоплена фурна (горен и долен реотан с вентилатор) на 180 С за около 9-10 минути.
Когато изстинат напълно могат да се съхраняват в кутия.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Какво очаквате от българското председателство на Съвета на ЕС?

Управляващите ще използват повода да се хвалят.

56.52%

Българското кое?

26.09%

Опозицията ще използва повода да прояви активност.

8.70%

Ще "валят" медийни скандали - у нас и в чужбина.

8.70%

Бълагрия ще придобие сериозен авторитет на международната сцена.

0.00%

Блогове