Класика в жанра, нали!
Още една от най-любимите бабини закуски, признайте си!
И от най-лесните за приготвяне, заедно с пържените филийки. Предлагаме класически български вариант за приготвяне на палачинки, като отново сменяме чашата мляко с кисело мляко. Както и пържените филийки, така палачинките стават по-пухкави, а ръбчетата им - по-хрупкави!

ПРОДУКТИ
4 бр. яйца
2 ч.ч. краве кисело мляко
2 ч.ч. брашно тип 500
2 с.л. масло
шипка сода бикарбонат
щипка сол

Начин на приготвяне
Яйцата се разбиват, докато се получи еднородна смес.
Добавя се млякото. Палачинките могат да се направят и с прясно мляко, а също и с вода вместо мляко, но тогава стават много леки и не чак толкова плътни и вкусни.
Брашното се пресява и се смесва със содата (1 щипка). Добавя се на малки порции, за да не стане на бучки.
Добавя се солта (1 щипка), за да овкуси сместа.


Палачинките се пържат на слаб огън, като предварително тиганът се намазва с масло.
Когато палачинката сама се отлепи от тигана по краищата и може лесно да се повдигне с лопатка, е готова за обръщане.
Готовите палачинки може да се поднесат със сладка или солена плънка, навити на руло или сгънати във формата на джобче.
Да ви е сладко! :)
