Манджите на баба: Пиле по ловджийски

Манджите на баба: Пиле по ловджийски - картинка 1

Класика в жанра, нали!

Може да ви се види малко врътня, но не забравяйте - баба ви има време и ще направи всичко да угоди на любимите си внуци! Така че, покажете й тази класическа рецепта и после ще си оближете пръстите!

Необходими Съставки

пилешки бутчета - 3 бр.
зехтин - 3 с.л.
брашно - 3 с.л.
лук - 1 глава кромид
чесън - 3 скилидки
чушки - 1 бр. червена капия
моркови - 1 бр.
гъби - 150 г мариновани
домати - 600 г консерва
захар - 1 щипка
червено вино - 150 мл
бульон - 60 мл пилешки
розмарин - 2 стръка
целина - 1 ч.л. суха
черен пипер
сол - на вкус
люти чушки - 1 бр. (може и без тях, ако не обичате люто)
босилек - 1 ч.л. сух
магданоз - няколко стръка

Начин на приготвяне

Разполовете пилешките бутчета, посолете ги със сол и черен пипер и всяко оваляйте в брашното.
Запържете ги от всички страни до златисто и извадете върху домакинска хартия.
Зеленчуците нарежете на дребно, а гъбите оставете цели. В същата мазнина в която е пържено пилето, сложете лука и чесъна, да се запържат за кратко, след което добавете чушките, гъбите и морковите.
Разбъркайте и пържете 5 мин., добавете виното и оставете да покъкри още няколко минути, за да се изпари алкохолът.
Изсипете бульона, доматите и сложете щипка захар, поръсете с подправките и върнете месото в соса.
Сложете капака и намалете котлона на умерена температура за 30 мин., докато течността се изпари.
При поднасяне поръсете с магданоз, босилек или розмарин. По желание към ястието се добавя нарязано на ситно люто чушле.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове